Πολιτική

Μητσοτάκης σε αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο – «Είστε αποκούμπι της ελληνικής μειονότητας»

Με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα Τίρανα. «Είστε γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μητσοτάκης προς τον προκαθήμενο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αλβανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο για το πολύ σπουδαίο έργο του και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είστε γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών και αποκούμπι για την ελληνική εθνική μειονότητα που ήθελα να επισκεφθώ αύριο (σ.σ. 07.12.2022), αλλά ο καιρός δε μας το επέτρεψε».

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως θα μεταβεί, σύντομα, στις περιοχές που διαβιεί η ελληνική μειονότητα, «καθώς», όπως είπε «αισθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στους ομοεθνείς μας που ζουν και διαπρέπουν εδώ, ώστε να τους παρέχουμε την μέγιστη στήριξη από το ελληνικό κράτος».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνεχίσει το έργο της συμφιλίωσης στη Βαλκανική χερσόνησο και τόνισε: «Είμαι 30 χρόνια κοντά στο λαό. Σε μια εποχή με αμφίβολες διαθέσεις εμείς φωνάζαμε ότι η θέση της Αλβανίας είναι στην Ευρώπη. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά όταν ακούω ότι γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ένταξης».

Η θέση των δυτικών Βαλκανίων και της Αλβανίας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ