Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Ν. Δένδιας: Στη Μόσχα στις 18 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών– Συνάντηση με Λαβρόφ

Την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει στις 18 Φεβρουαρίου στη Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο άνδρες είχαν πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία, όπου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για το θέμα της Ουκρανίας.

Η Μόσχα ενημέρωσε λεπτομερώς τον Νίκο Δένδια για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και τους τρόπους εξομάλυνσής της με βάση την εφαρμογή των μέτρων του Μινσκ.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επισκέφτηκε τη Ρωσία τον Μάιο πέρσι επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε ξεχάσει τι της χρωστάμε».

«Το νέο ελληνικό κράτος έχει μια ηλικία 200 χρόνων. Και η Ρωσία έχει παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους. Ο ρωσικός στόλος μαζί με τον γαλλικό και τον αγγλικό νίκησαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο. Και έτσι δημιουργήθηκε κατά την ελληνική Επανάσταση, επιτέλους, το νέο ελληνικό κράτος μετά από σκληρό πόλεμο των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας» επεσήμανε, ακόμη, ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στους δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και τη Ρωσία ιστορικά.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως στις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μεταβεί στο Σότσι όπου συνάντησε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ