Πολιτική

Χιώτες εναντίον ΜΑΤ και Μηταράκη για το Θόλος

Το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσει να διχάσει τη Χίο πριν καταλήξει και πάλι στη γνωστή μέθοδο της επιβολής του σχεδιασμού διά των δακρυγόνων, όπως αναφέρει το politischios.gr.

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων αλλά και των Συμβουλίων Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας και Καρδαμύλων, προκειμένου να υπάρξει οργάνωση ενόψει της επιχειρούμενης έναρξης εργασιών στην περιοχή του Θόλους.

Η δημοσκόπηση που αποκάλυψε το Politischios.gr αλλά και η δομή μεγαθήριο που αποκαλύφθηκε στη Σάμο το περασμένο Σάββατο και που ετοιμάζεται να διαφημίσει μέσα από Μ.Μ.Ε. της Χίου το Υπουργείο Μετανάστευσης την επόμενη εβδομάδα, αποτελούν καταλυτικό παράγοντα εξελίξεων, με τους Χιώτες να ετοιμάζονται ακόμα και για σύγκρουση, αν το Υπουργείο δεν εγκαταλείψει τον σχεδιασμό του για το Θόλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα επιπλέον σημείο που έχει ξεσηκώσει σημαντικές αντιδράσεις στο νησί, ακόμα και σε πολίτες που μέχρι σήμερα παρακολουθούσαν διακριτικά τις εξελίξεις, είναι η αποκάλυψη του Πρωθυπουργού από τη Δ.Ε.Θ. ότι οι δομές στα νησιά θα είναι μόνιμες και άρα θα σημειωθούν στον χάρτη ως επίσημες πύλες εισόδου μεταναστών από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», έχουν κατατεθεί αρκετές ιδέες και προτάσεις ώστε από τις αρχές Οκτωβρίου η Χίος μέσα από πολλαπλές δράσεις να διατρανώσει εκ νέου την αντίθεσή της σε μία δομή που δεν θα θυμίζει απλά τη ΒΙ.ΑΛ. αλλά θα είναι τριπλάσια σε έκταση από την υφιστάμενη δομή.

Όλα αυτά τη στιγμή  που οι πληροφορίες του «π», ακόμα και από το εσωτερικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στη Χίο, πιθανά από τα μέσα Οκτωβρίου θα επιχειρηθεί κάτι αντίστοιχο με τον Φλεβάρη του 2020.

«Δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Υπουργού, ποντάρει ότι στο διάστημα που απομένει, θα καταφέρει να πείσει την τοπική κοινωνία ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από τα άκρα, ακολουθώντας την ίδια τακτική που διατυπώθηκε τον Φλεβάρη του 2020 μέσα από δημοσιεύματα κεντρικών Μ.Μ.Ε. περί δήθεν ακραίας συμπεριφοράς των κατοίκων σε Χίο και Λέσβο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ