Πολιτική

"Όλο το αφήγημα Τσίπρα για τέλος μνημονίων είναι το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο της πολιτικής μας ιστορίας!" - Θυμάται αυτές τις δηλώσεις του ο νυν υπουργός Μεταφορών; (BINTEO)Ο Θάνος Μωραΐτης είναι ένα από τα πρόσωπα του ανασχηματισμού που συγκεντρώνουν τα φώτα ακριβώς επειδή μεταπήδησε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλά και δεξί χέρι της νυν προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, μπήκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας το υφυπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη θέση του κ. Μαυραγάνη.

Ο Θάνος Μωραΐτης τον περασμένο Δεκέμβριο με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωνε ότι δε θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές, αναφέροντας και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Μεταξύ άλλων, προειδοποίησε ότι η παράταξή του είναι σε οριακό σημείο, τόνισε ότι ο ίδιος παραμένει υπέρμαχος ενός προοδευτικού πόλου και έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «παρά τις καλές προθέσεις, δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για μια αυτόνομη πολιτική ταυτότητα».

Έναν χρόνο πριν, όμως, ο Θάνος Μωραΐτης πυροβολούσε τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αφήγημα τότε της εξόδου από τα Μνημόνια που θα είχαμε τον Αύγουστο του 2018. Τότε κατά… διαβολική συγκυρία σε πάνελ της ΕΡΤ1 μαζί με τον συνάδελφό του σήμερα (έτερο υφυπουργό), Κωνσταντίνο Μπάρκα διαφωνούσαν για την πορεία της χώρας.

«Όλο το αφήγημα Τσίπρα για τέλος μνημονίων είναι το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο της πολιτικής μας ιστορίας. Έχουν δεσμεύσει τη χώρα για πάρα πολλά μνημόνια. Έχουν δεσμεύσει την περιουσία των Ελλήνων για 100 χρόνια και προσπαθούν με ωραία λόγια να παρουσιάσουν μια διαφορετική πραγματικότητα, η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και αμείλικτη…», υποστήριξε ο κ. Μωραΐτης.

«Το Καστελλόριζο δεν το θυμάστε» ανταπαντούσε ο Κωνσταντίνος Μπάρκας στον Θάνο Μωραΐτη ο οποίος τόνιζε πως το ΔΝΤ δεν το έφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα. «Σας πονάνε αυτά που λέω αλλά θα με ακούσετε» τόνιζε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ