Οικονομία

Δώρο Πάσχα: «Παράθυρο» για έκτακτο επίδομα στις ευάλωτες ομάδες

Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει και πιέζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, στο τραπέζι βρίσκεται η χορήγηση μιας νέας έκτακτης ενίσχυσης στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού το Πάχα, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Την ίδια στιγμή, στις 22 Μαρτίου η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα βρεθεί πάνω από τα 800 ευρώ και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Το «παράθυρο» ενός νέου «δώρου Πάσχα» στους ευάλωτους άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας ότι είναι σε «συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας».

Οι προϋποθέσεις

Η πορεία των φορολογικών εσόδων αλλά και η ανακοίνωση του ΑΕΠ του 2023 στις 7 Μαρτίου αναμένεται να «κλειδώσουν» τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση μιας νέας έκτακτης ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά το Πάσχα.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με Τα Νέα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ύψος του επιδόματος και των αριθμό των δικαιούχων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...