Λαζάρου και Γεωργιάδης
Οικονομία

Σεφ Λαζάρου: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση

«Θέλουμε να ανοίξουν τα εστιατόρια, είναι η προβολή της χώρας μας. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια’, τόνισε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης, τόνισε «Δεν θέλω έναν εργαζόμενο συνεργάτη μου με ένα επίδομα από το κράτος, το κράτος το θέλω δίπλα μου. Έχω βάλει πλάτη όπου με χρειάστηκε»

Ταυτόχρονα ανέφερε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με εναλλάξ τους εργαζόμενους ανά δεκαπενθήμερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Λ. Λαζάρου ζήτησε η επιδότηση των ενοικίων να επεκταθεί χρονικά καθώς το 60%-40% είναι δυσβάστακτο. Η χρονική επέκταση, σημείωσε ότι θα δώσει αναπνοές στους επιχειρηματίες για να κάνουν ένα μικρό ταμείο και να μπορέσουν να αντέξουν.

Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, είπε ότι αν επεκταθεί η επιδότηση ενοικίου στους επιχειρηματίες θα έχουν πρόβλημα οι ιδιοκτήτες ακινήτων και ζήτησε από οι επιχειρηματίες να βάλουν πλάτη.

«Σε αυτή τη φάση θα βάλουμε όλοι πλάτη, έτσι θα πάμε μπροστά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Α. Γεωργιάδης.

Ο κ. Λαζάρου στη συνέχεια του έθεσε το ερώτημα «Θέλετε μαγαζιά ανοιχτά και νοικοκυραίους ενοικιαστές ή άδεια μαγαζιά και κλειστά για τους ιδιοκτήτες τους;

Για να απαντήσει ο υπουργός Ανάπτυξης τετραγωνίζοντας τον κύκλο, τα θέλουμε όλα και ανοιχτά μαγαζιά και ενοικιαστές νοικοκυραίους, επιμένοντας ότι πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη, εκτός φυσικά από την κυβέρνηση…

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ