διεθνή Ναυτιλία
Οικονομία
Ενημερώθηκε στις:

Η επιδημία του κορονοϊού «μόλυνε» τη διεθνή Ναυτιλία

O πρόδρομος δείκτης εμπορίου αγαθών του ΠΟΕ υποχώρησε στο 95,5 από 96,6 του προηγουμένου μηνός. Η υποχώρηση του δείκτη κάτω από το όριο του 100 καταδεικνύει ρυθμούς αύξησης του παγκόσμιου εμπορίου βραδύτερους της μεσοπρόθεσμης τάσης.

Σύμφωνα με τον ΠΟΕ, τα έως τώρα στοιχεία δεν λαμβάνουν υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις με την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού, οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν ακόμη περισσότερο τις εμπορικές προοπτικές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, το παγκόσμιο εμπόριο επιβραδύνθηκε 0,2%, με ενδεχόμενη ανάκαμψη στο τέταρτο τρίμηνο. Παρ' όλα αυτά, η πορεία του δείκτη προιωνίζεται μείωση των εμπορικών συναλλαγών και υποχώρηση στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Ο πρόδρομος δείκτης του ΠΟΕ για τις εμπορικές προοπτικές βασίζεται σε συνδυασμό στοιχείων από τις παραγγελίες εξαγωγών, παραγωγή αυτοκινήτων, μεταφορά εμπορευμάτων διά θαλάσσης και αέρος, καθώς και εμπόριο ηλεκτρονικών ανταλλακτικών και αγροτικών υλικών, κυρίως ξυλεία.

Ο αντίκτυπος του κοροναϊού είναι ήδη αισθητός στην κινεζική οικονομία, που αντιπροσωπεύει το 19% της παγκόσμιας. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προειδοποίησε χθες για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο κοροναϊός στην παγκόσμια ανάπτυξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...