εργοστάσιο και ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής αρμάτων
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Τους Γύρισε Μπούμερανγκ! Η Μόσχα παράγει τεθωρακισμένα με ουκρανικό ατσάλι από τα μεταλλουργία του Ντονμπάς

Η Ρωσία παράγει τεθωρακισμένα οχήματα με ατσάλι που προμηθεύεται από περιοχές της Ουκρανίας που προσάρτησε τον Σεπτέμβριο του 2022 στην επικράτειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξοργισμένοι οι Ουκρανοί

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέο άρθρο της ουκρανικής αμυντικής σελίδας DefenceExpress, με την προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας η Ρωσία απέκτησε την πρόσβαση και τον έλεγχο σε μεγάλες βιομηχανικές υποδομές που βρίσκονται στις περιοχές του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ και της Ζαπορίζια.

Αν και κάποια βιομηχανικά εργοστάσια καταστράφηκαν ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα του πολέμου, όπως για παράδειγμα το χαλυβουργείο Αζοβστάλ στην Μαριούπολη, άλλα εργοστάσια και επιχειρήσεις εξόρυξης επιβίωσαν σχεδόν άθικτα ή επιδιορθώθηκαν και σήμερα λειτουργούν κανονικά. Πολλά από αυτά τα εργοστάσια είχαν περάσει στα χέρια των Ρώσων και κατά τις συγκρούσεις του 2014.

Η ουκρανική σελίδα αναφέρει πως η Ρωσία μέσω των εργοστασίων της περιοχής της Ζαπορίζια απέκτησε διαφόρους τύπους ατσαλιού και υπο-προϊόντων, τα οποία το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί προς όφελος του ρωσικού στρατού.

Αναλυτικότερα, το μέσο αναφέρει πως το καλοκαίρι του 2022 η βιομηχανία Southern Mining and Metallurgical Complex (SMMC) που βρίσκεται στις περιοχές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ ξεκίνησε να εργάζεται για τη Ρωσία, παρέχοντας ατσάλι στην Μόσχα. Αυτή η εταιρεία αποτελείται από τις εξής επιχειρήσεις: Μεταλλουργείο Ενακιέβσκι, Μεταλλουργείο Μακίιβκα, Makeevkoks, εργοστάσιο οπτάνθρακα Γιασινοβάτσκι, Εργοστάσιο Εξόρυξης Κομσομόλσκ, Μεταλλουργείο Αλτσέβσκ και Εργοστάσιο σιδηροκραμάτων Στακάνοβ.

Ο όμιλος αυτών των επιχειρήσεων βρίσκεται σήμερα στην ιδιοκτησία του Γιεβγένι Γιουτσένκο, ωστόσο μέχρι το 2021 οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονταν υπό την ιδιοκτησία του Ουκρανού ολιγάρχη Κουρτσένκο. Λέγεται πως ρωσικοί φορείς βοήθησαν τον Γιουτσένκο να σφετεριστεί τον όμιλο από τον Ουκρανό μεγιστάνα. 

Γιεβγκένι Γιουρτσένκο

Για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η συνδρομή αυτής της ομάδας εργοστασίων στη Ρωσία θα παραθέσουμε ένα πολύ σημαντικό δεδομένο. Μέσα προτείνουν πως μόνο το 2022 το μεταλλουργείου του Αλτσέβσκ πούλησε προϊόντα αξίας 22 δισεκατομμυρίων ρουβλιών στην ρωσική αμυντική εταιρεία Uralvagonzavod. Το ίδιο έτος ξεκίνησαν να δουλεύουν για τη Μόσχα και τα μεταλλουργεία του Ενακιέβσκι και της Μακίιβκα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και επίσημα δεδομένα προτείνουν πως το ατσάλι αυτό χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή σιδηροδρομικών βαγονιών, οι Ουκρανοί αμφιβάλλουν για την εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών. Αντίθετα, πιστεύουν πως οι πόροι αυτοί τροφοδοτούν την ρωσική πολεμική μηχανή, βοηθώντας την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων και άλλων οπλικών συστημάτων και κατ' επέκταση υποστηρίζοντας την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και του ομίλου SSMC συνεχίζεται έως σήμερα. Στις 17 Νοεμβρίου υπογράφηκε νέα διμερή συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία πιθανότατα το 2024.

εργοστάσια παραγωγής ατσαλιού κλπ στο Ντονμπάς
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...