στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις

Τους Εκτέλεσαν Πισώπλατα! 150 Ρώσοι πέρασαν μέσα από σωλήνα και βρέθηκαν πίσω από την ουκρανική άμυνα στην Αβντίιβκα

Ρωσικά μέσα μεταδίδουν πως από εχθές λαμβάνει χώρα μία ιδιαίτερη αποστολή επίθεσης κατά της ουκρανικής Αβντίιβκα από τον ρωσικό στρατό. «Υπόγειες ειδικές δυνάμεις» αιφνιδίασαν από πίσω τα ουκρανικά στρατεύματα, γράφεται συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία Αποστολή τύπου Χόλυγουντ

Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική αμυντική σελίδα SvPressa αναφέρει πως εχθές Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 ο ρωσικός στρατός περικύκλωσε πλήρως τα νότια περίχωρα της πόλης Αβντίιβκα. 

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), «βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου υποδεικνύει πως τα ρωσικά στρατεύματα πρόσφατα προέλαυσαν πέρα της σιδηροδρομικής γραμμής νότιας της Αβντίιβκα και πως έχουν ενισχύσει περαιτέρω τις θέσεις τους στην περιοχή του εστιατορίου Tsarskaya Okhota (νότια της πόλης) και τέλος πως συνεχίζουν τις επιθέσεις τους κατά μήκους των οδών Sportivnaya, Sobornaya and Chernyshevsky».

Εντύπωση προκαλούν τώρα οι μη επιβεβαιωμένες αναφορές διαφόρων μέσων, τις οποίες επικαλείται η SvPressa, που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο ο ρωσικός στρατός κατάφερε να πετύχει νέες επιτυχίες στον τομέα της Αβντίιβκα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, ρωσικές και ουκρανικές πηγές στο διαδίκτυο αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός «έσκαψε ένα μεγάλο τούνελ, το οποίο χρησιμοποιήσαν ομάδες εφόδου της Μόσχας για να βρεθούν πίσω από τις ουκρανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να τους εξουδετερώσουν».

Ένα άλλο μέσο τόνισε πως οι Ρώσοι βρήκαν έναν σωλήνα διαμέτρου 80 εκατοστών και μήκους 2 χιλιομέτρων. Μέσα από αυτόν τον σωλήνα λέγεται πως πέρασαν 150 μέλη της ομάδας εφόδου του ρωσικού στρατού, οι οποίοι τελικά βρέθηκαν πίσω από την γραμμή άμυνας των Ουκρανών. Έτσι τους αιφνιδίασαν, τους περικύκλωσαν και κατέλαβαν τις θέσεις τους σημειώνοντας νέες επιτυχίας στον τομέα της Αβντίιβκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλλεξε η ίδια η SvPressa, η αποστολή αυτή πραγματοποιήθηκε από το σύνταγμα «Βετεράνων» της ομάδας του ρωσικού στρατού που πολεμούσε στην περιοχή. Οι στρατιώτες της Μόσχας σαν ερπετά κινήθηκαν αργά και με πλήρη μαχητικό εξοπλισμό, ακολουθώντας κατά γράμμα το πολύ καλά μελετημένο σχέδιο της αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αν κάτι πήγαινε λάθος και οι Ουκρανοί καταλάβαιναν τι συμβαίνει τότε και οι 150 Ρώσοι θα πέθαιναν επί τόπου» έγραψε εμφατικά το μέσο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν και κάποιοι άλλοι στρατιωτικοί παρατηρητές στο Telegram, λέγοντας ωστόσο πως δεν μπορούν να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως και να έχει όμως η αποστολή χαρακτηρίζεται ως «εντυπωσιακή» και εάν πράγματι έλαβε χώρα τότε σίγουρο έδωσε το πάνω χέρι στον ρωσικό στρατό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...