ρωσικά πολεμικά πλοία
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Αβύθιστα θα γίνουν τα ρωσικά αποβατικά! Το Κρεμλίνο θα ενσωματώσει drones Orlan-10 και ZALA στα μεγαλύτερα πλοία του στόλου του

Όπως όλα δείχνουν η Ρωσία κάνει πράξη ένα νέο εξοπλιστικό σχέδιο για το πολεμικό ναυτικό της, στόχος του οποίου είναι να οπλιστούν μεγάλα αποβατικά σκάφη με drones τύπου Orlan και ZALA για να αυξηθεί η ισχύ πυρός τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τους Υπερ-υπερηχητικούς Πυραύλους Έρχονται τα UAV

Αναλυτικότερα και βάσει νέας δημοσίευσης της αμυντικής The EurAsian Times, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου εκσυγχρονιστικού προγράμματος Large Aphibious Assault Ships (BDK), το οποίο ενέκρινε πρόσφατα το ρωσικό υπουργείο άμυνας σύμφωνα με πηγές.

Το εν λόγω πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στοχεύει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και συγκεκριμένα των αποβατικών πλοίων αυτού. Αυτό θα επιτευχθεί με την ενσωμάτωση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) τύπου Orlan-10 και ZALA ρωσικής παραγωγής.

Αυτά τα drones θα συνδράμουν κρίσιμα στην διόρθωση των πυρών των πυροβόλων των ρωσικών πλοίων, θα παράσχουν υποστήριξη κατά τις ίδιες τις αποβατικές επιχειρήσεις και γενικά θα βελτιώσουν συνολικά την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Ως μέρος του εκσυγχρονιστικού σχεδίου οι Ρώσοι σκέφτονται σοβαρά την εγκατάσταση αντιαεροπορικών όπλων στα αποβατικά τους πλοία, όπως επίσης και την πιθανή προσθήκη αντιαεροπορικών συστημάτων τύπου Tor σε μία ρυμουλκούμενη έκδοση. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί τελειωτική απόφαση σχετικά με το σύστημα αεράμυνας που θα ενσωματωθεί στα πλοία (αν εν τέλει ενσωματωθεί κάποιο).

Η μελλοντική αναβάθμιση θα ενισχύσει την ικανότητα αυτοάμυνας του πλοίου αυξάνοντας τις θέσεις πυρός με περισσότερα πολυβόλα όπλα τύπου Kord και περισσότερους σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου στο κατάστρωμα μεγάλων αποβατικών πλοίων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Αυτές οι ενισχύσεις συνάδουν με τις αναδυόμενες απαιτήσεις των ναυτικών επιχειρήσεων και συμβαδίζουν με την στρατηγική της Μόσχας να προσαρμόζει τις ναυτικές της δυνατότητες στις σύγχρονες απειλές.

Ποια Είναι τα Drones Orlan-10 και ZALA;

Όσον αφορά τα ίδια τα drones, αξίζει να αναφέρουμε πως οι τύπου Orlan-10 και ZALA έχουν ήδη δοκιμαστεί στις εν εξελίξει επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Αρχικά το Orlan-10 αποτελεί μία πολυλειτουργική συστοιχία που μπορεί να εξυπηρετήσει διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της εναέριας και ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ενώ μπορεί επίσης να διαταράξει πεδία πλοήγησης GPS. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το UAV αυτό μπορεί να υποστηρίξει ρωσικά κομβόι, να εντοπίσει στόχους και να βοηθήσει στην διόρθωση πυρών. Έχει εμβέλεια 140 χιλιομέτρων και αυτονομία 10 ωρών.

Αν και δεν ξέρουμε ποιο ακριβός μοντέλο της οικογένειας ρωσικών drones ZALA θα ενσωματωθεί στα ρωσικά αποβατικά πλοία να τονίσουμε πως αυτές οι συσκευές επιδεικνύουν βεληνεκές 40 χιλιομέτρων, την ικανότητα μεταφοράς φορτίου μέγιστου βάρους 1,5 κιλού και αυτονομία έως 2,5 ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...