σύνορα Ευρώπης-Ρωσίας
Κόσμος

Ιστορική συμφωνία με κρυφό νόημα! Εσθονία-Λετονία-Λιθουανία θα χτίσουν πρωτοφανείς οχυρώσεις στα σύνορα Ρωσίας-Λευκορωσίας

Λαμβάνοντας υπόψη τα διδάγματα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία θα ξεκινήσουν από κοινού κατασκευή αμυντικών οχυρώσεων στα σύνορά τους με την Ρωσία και την Λευκορωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε Λειτουργία Πολέμου η Βαλτική

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της αμερικανικής αμυντικής σελίδας The War Zone, τα τρία βαλτικά κράτη Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία υπέγραψαν μία συμφωνία εχθές Παρασκευή αναφορικά με την δημιουργία αμυντικών οχυρωματικών έργων κατά μήκος των συνόρων που μοιράζονται με την επικράτεια της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Τα σύνορα αυτά έχουν μήκος μεγαλύτερο των 700 χιλιομέτρων.

χάρτης - σύνορα βαλτικών κρατών με Ρωσία και Λευκορωσία

Η συμφωνία αυτή, η οποία υπογράφηκε στην Ρίγα της Λετονίας αναφέρει πως στόχος των οχυρώσεων αυτών είναι να «αποτρέψουν και εάν χρειαστεί να προστατεύσουν τις χώρες από μία στρατιωτική απειλή». Αυτό ανέφερε συγκεκριμένα η δήλωση του υπουργείου άμυνας της Εσθονίας.

«Η κατασκευή σταθερών αμυντικών έργων είναι ένα πρόγραμμα που μελετήθηκε λεπτομερώς και χρειάζεται για την τωρινή κατάσταση ασφαλείας» δήλωσε ο Εσθονός υπουργός άμυνας Χάννο Πέβκουρ (Hanno Pevkur). «Ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία έχει δείξει πως εκτός από εξοπλισμό, πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό, τα φυσικά αμυντικά οχυρωματικά έργα στα σύνορα είναι απαραίτητα για την υπεράσπιση της Εσθονίας.»

Ο σκοπός κατασκευής αυτών των αμυντικών έργων είναι να «αποφευχθεί μία στρατιωτική σύρραξη στην περιοχή μας» δήλωσε ο Εσθονός. «Πραγματοποιούμε αυτήν την προσπάθεια έτσι ώστε ο λαός της Εσθονίας να αισθάνεται ασφάλεια, ωστόσο εάν αναδυθεί ο παραμικρός κίνδυνος θα είμαστε έτοιμοι για διάφορες αναπτύξεις.»

Να τονίσουμε πως δεν έχουν αποκαλυφθεί διάφορες λεπτομέρειες για το εν λόγω βαλτικό πρόγραμμα, όπως για παράδειγμα άγνωστο παραμένει το συνολικό κόστος, η ακριβή τοποθεσία παράταξης αυτών των οχυρώσεων και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους. Βέβαια έχουμε στα χέρια μας μία εικόνα, η οποία παρουσιάζει γραφικά το πώς θα μοιάζουν αυτές οι πολύ σημαντικές οχυρώσεις. Βλέπουμε συγκεκριμένα ένα χαράκωμα σε σχήμα Τ, το οποίο περιλαμβάνει ένα οχυρωμένο καταφύγιο το οποίο καλύπτεται στην επιφάνεια του εδάφους.

γραφική αναπαράσταση των οχυρωματικών έργων των βαλτικών κρατών στα σύνορα με τη Ρωσία-Λευκορωσία

Αν και ακόμη τα βαλτικά κράτη δεν έχουν αποσαφηνίσει όλες τις παραμέτρους του εν λόγω προγράμματος, έχουμε κάποιες επίσημες περιγραφές για το πώς αναμένεται να βοηθήσει αυτό το έργο την άμυνα των χωρών αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βαλτική αμυντική ζώνη «είναι από τη φύση της ένα σύνολο περίπλοκων μέσων αποτροπής και ασφάλειας, τα στοιχεία της οποίας θα επιτρέψουν ενέργειες αμυντικών μονάδων στην επιφάνεια του εδάφους έτσι ώστε να αποκρουστεί η επίθεση εχθρικών μονάδων εάν αυτό κριθεί απαραίτητο» εξήγησε η επίσημη δήλωση.

Όπως και να έχει, πρέπει να τονίσουμε πως το έργο επιβεβαιώνει τις αυξανόμενες σκέψεις εντός Ευρώπης σχετικά με έναν πιθανό πόλεμο με τη Μόσχα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...