PPK-20
Ρωσία

Το υποπολυβόλο PPK-20 θα αντικαταστήσει το θρυλικό AKS-74U ως το όπλο "επιβίωσης" όλων των Ρώσων πιλότων (Εικόνες)

Παλαιότερα οι πιλότοι αεροσκαφών μετέφεραν μαζί τους μόνο ένα πιστόλι, ωστόσο σε περίπτωση που το αεροσκάφους τους συντρίβονταν και κατ' επέκταση βρίσκονταν σε εχθρικό έδαφος δεν μπορούσαν αποτελεσματικά να προστατέψουν τους εαυτούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κρεμλίνο φαίνεται να έλαβε σοβαρά υπόψη του αυτό το ενδεχόμενο, ειδικά μετά την κατάρριψη πολλών αεροσκαφών πάνω από το Αφγανιστάν. Από την δεκαετία του '1980 και έπειτα, πολλά ρωσικά πληρώματα ξεκίνησαν να εξοπλίζονται με τυφέκια εφόδου Kalashnikov AKS-74U.

Αυτό το όπλο ήταν μία τέλεια επιλογή για τους πιλότους που βρίσκονταν σε εχθρικό έδαφος και όχι στον αέρα!

Το εν λόγω τυφέκιο εφόδου ξεκίνησε να χρησιμοποιείται πρώτη φορά το 1979 από τους Σοβιετικούς αλεξιπτωτιστές, όπως επίσης και από πληρώματα τεθωρακισμένων και χειριστές πυροβολικού, μιας και το όπλο επιδεικνύει μικρές διαστάσεις καθιστώντας το ιδανικό για ευκίνητες μονάδες μάχης. 

Ωστόσο, το AKS-74U θεωρήθηκε από πολλούς μία αποτυχία, μιας και δεν είχε επαρκές βεληνεκές πυρός, είχε περιορισμένη ακρίβεια και συχνά υπερθερμαίνονταν. Για περισσότερα από 40 χρόνια όμως αποτέλεσε το κύριο όπλο επιβίωσης για τους Σοβιετικούς και Ρώσους πιλότους.

Η Μόσχα για δεκαετίες ολόκληρες θεωρούσε το AKS-74U ως μία καλή επιλογή για όσους πιλότους είχαν την κακή τύχη να βρεθούν σε εχθρικό έδαφος, ωστόσο ο εν εξελίξει πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται πως τους έχει ωθήσει να αναθεωρήσουν την απόφασή τους αυτή.

Το Υποπολυβόλο PPK-20 το Νέο Όπλο των Ρώσων Πιλότων

Στην εναέρια επίδειξη Dubai Air Show αυτής της εβδομάδας, ο πρόεδρος της Kalashnikov Group Άλαν Λούσνικοφ δήλωσε σε κρατικά μέσα πως η εταιρεία εργάζεται στην ενσωμάτωση του υποπολυβόλου PPK-20 στο φορητό κιτ επιβίωσης για τους πιλότους των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

«Προσφέρουμε το PPK-20 ως το τυπικό όπλο για πιλότους. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη» εξήγησε ο Ρώσος.

Τα σχόλια του Λούσνικοφ έγιναν λίγο αφότου εμφανίστηκαν αναφορές στο διαδίκτυο που πρότειναν πως το ρωσικό υπουργείο άμυνας σκέφτεται σοβαρά να αντικαταστήσει το Kalashnikov AKS-74U με ένα πιο συμπαγές όπλο για το φορητό κιτ επιβίωσης των πιλότων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παλαιότερα, ο ανώτατος σχεδιαστής της εταιρείας είχε αποκαλύψει πως η Kalashnikov είχε ήδη παραδώσει κάποια υποπολυβόλα τύπου PPK-20 σε πιλότους του ρωσικού στρατού, ενώ πρόσθεσε πως είχαν γίνει δοκιμές, οι οποίες επιβεβαίωσαν τις συμπαγείς διαστάσεις του όπλου και ανέδειξαν την ικανότητά του να τοποθετείται στο εκτινασσόμενο κάθισμα κάποιου αεροσκάφους.

Όσο για το ίδιο το PPK-20 να αναφέρουμε πως πρόκειται για ένα υποπολυβόλο, το οποίο ρίχνει σφαίρες 9 χιλιοστών και αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της ανάπτυξης του υποπολυβόλου Vityaz-SN. Είναι ένα SMG με όλη την έννοια της λέξεως, με αποτελεσματικό βεληνεκές μεταξύ 50 και 100 μέτρων και πρακτική ταχυβολία μεταξύ 30 και 90 σφαιρών το λεπτό.

GALLERY

AKS-74U
AKS-74U
AKS-74U
AKS-74U
AKS-74U
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
PPK-20
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή