RDS-37 και Γκριγκόρι Κλινίσοβ
Ρωσία

Αυτοκτόνησε ο εφευρέτης της πρώτης σοβιετικής θερμοπυρηνικής βόμβας-Τι έλεγε το αποχαιρετιστήριο σημείωμα;

Ένας από τους εφευρέτες της πρώτης σοβιετικής θερμοπυρηνικής βόμβας, Γκριγκόρι Κλινίσοβ,  βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του.

Σοκ στην Ρωσική Επιστημονική Κοινότητα

Λίγο πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αναφορές της ρωσικής Avia-pro, οι ερευνητικές αρχές του κύριου τμήματος ερευνών της ερευνητικής επιτροπής της Ρωσίας στην Μόσχα έχουν ξεκινήσει έναν έλεγχο σχετικά με την αναφερόμενη αυτοκτονία του Γκριγκόρι Κλινίσοβ, ενός από τους σημαντικότερους εφευρέτες της θερμοπυρηνικής βόμβας δύο σταδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σωρός του 92χρονου επιστήμονα ανακαλύφθηκε από την κόρη του σε ένα διαμέρισμα στην Kosmodamianskaya της ρωσικής πρωτεύουσας. Σε ένα σημείωμα που βρέθηκε στην σκηνή, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα, ο επιστήμονας αποχαιρέτησε τους συγγενείς του, ανακοινώνοντας την επιθυμία του να φύγει από την ζωή.

Η έρευνα μέχρι στιγμής ανακάλυψε τραύματα στον λαιμό του επιστήμονα, στοιχεία που συνήθως υποδεικνύουν απαγχονισμό. Οι πιθανότερες αιτίες για την τραγική αυτή απόφαση του ιστορικού προσώπου είναι κάποια σοβαρή ασθένεια ή ο πρόσφατος θάνατος της συζύγου του.

Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μία πλήρη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κλινίσοβ. Αναλόγως τα αποτελέσματά αυτής της έρευνας, οι ρωσικές αρχές θα αποφασίσουν εάν πρόκειται για εγκληματική υπόθεση.

Ο Γκριγκόρι Κλινίσοβ, ένας αναγνωρίσιμος επιστήμονας και ένας από τους δημιουργούς της θερμοπυρηνικής βόμβας δύο σταδίων, άφησε το σίγμα του στην ιστορία της ρωσικής πυρηνικής επιστήμης, ένα στίγμα που αδιαμφισβήτητα θεωρείται πολύ σημαντικό για την Μόσχα. Έτσι, η απώλειά του ξάφνιασε και έθλιψε την ρωσική επιστημονική κοινότητα.

Ποιος Ήταν ο Γκριγκόρι Κλινίσοβ;

Ο Γκριγκόρι Κλινίσοβ γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1930. Ήταν ένας Σοβιετικός και Ρώσος φυσικός, ο οποίος έλαβε το Βραβείο Λένιν. Όπως προαναφέραμε, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εφευρέτες της σοβιετικής βόμβας RDS-37.

Η RDS-37 ήταν η πρώτη βόμβα υδρογόνου δύο σταδίων της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία δοκιμάστηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1955. Το όπλο λέγεται πως είχε ισχύ περίπου 3 μεγάτονων, ωστόσο στην πραγματική δοκιμή η ισχύς του μειώθηκε στους 1,6 μεγάτονους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα θερμοπυρηνικά όπλα, επίσης γνωστά ως βόμβες υδρογόνου, αποτελούν την δεύτερη γενιά σχεδιασμών πυρηνικών όπλων. Η πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία τους, τους επιτρέπει πολύ καταστροφικότερα αποτελέσματα συγκριτικά με τις πυρηνικές βόμβες πρώτη γενιάς.

Ο Κλινίσοβ ανέλαβε το εκρηκτικό φορτίο της βόμβας RDS-37, ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Ο Σοβιετικός επιστήμονας ανέπτυξε επίσης διάφορους τύπους θερμοπυρηνικών φορτίων για βόμβες επόμενης γενιάς. 

Το μεγαλύτερο δημιούργημά του, η RDS-37, αποτέλεσε ουσιαστικά την σοβιετική απάντηση στις τότε προσπάθειες των Αμερικανών να διαπρέψουν στον εν λόγω τομέα. 

GALLERY

RDS-37
RDS-37
RDS-37
RDS-37
RDS-37
RDS-37
RDS-37
RDS-37
RDS-37
RDS-37
Γκριγκόρι Κλινίσοβ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...