Ρωσία

Σόιγκου: Σε απελπισία το Κίεβο! Για αυτό εξαπέλυσε τρομοκρατικό χτύπημα στο φράγμα Νόβα Καχόβκα και "έπνιξε" την Χερσώνα

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις τελευταίες ημέρες όλες τις προσπάθειες της Ουκρανίας να εξαπολύσει την «από καιρό υποσχεθείσα επίθεσή» της, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Όπως το βλέπει, το Κίεβο, σε μια κίνηση απόγνωσης, αποφάσισε να αναδιατάξει δυνάμεις από τη Χερσώνα και οργάνωσε μια τρομοκρατική επίθεση εκτροπής εναντίον του φράγματος της Νόβα Καχόβκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ουκρανική επίθεση αποτυγχάνει

Στις 4 Ιουνίου, δύο ουκρανικές μηχανοποιημένες ταξιαρχίες προσπάθησαν να προχωρήσουν σε πέντε κατευθύνσεις, αλλά «ο εχθρός δεν πέτυχε σε καμία από αυτές» και «υπέστη σημαντικές απώλειες»: 300 άνδρες, 16 άρματα μάχης και 26 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 14 φορτηγά.

Στις 5 Ιουνίου, το Κίεβο έβαλε σε δράση πέντε ταξιαρχίες σε επτά κατευθύνσεις, αλλά σταμάτησε γιατί υπέστη ακόμη μεγαλύτερες απώλειες: περισσότερους από 1.600 άνδρες και 28 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων οκτώ άρματα μάχης Leopard και τρία τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10, καθώς και 136 άλλα τεμάχια εξοπλισμός μάχης, κυρίως ξένης κατασκευής.

 

«Ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του και υπέστη σημαντικές και ασύγκριτες απώλειες».

Τα ρωσικά στρατεύματα επέδειξαν θάρρος και ηρωισμό στην απόκρουση της ουκρανικής επίθεσης: «Οι μονάδες του 433ου Συντάγματος Μηχανοποιημένου Πεζικού της 127ης Μηχανοποιημένης Μεραρχίας Πεζικού και της 37ης και 60ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού διακρίθηκαν στη μάχη, επιδεικνύοντας μεγάλη αντοχή και αντοχή».

Απώλειες και από τις δύο πλευρές

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών των πολεμικών επιχειρήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις η Ουκρανία έχασε έως και 3.715 άνδρες, 52 άρματα μάχης και 207 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 134 φορτηγά, 48 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου, καθώς και πέντε αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και 53 drones.

Οι απώλειες της Ρωσίας ήταν αμέτρητα μικρότερες: "Συνολικά 71 στρατιώτες της συνδυασμένης ομάδας δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλοι 210 τραυματίστηκαν κατά την απόκρουση της εχθρικής επίθεσης. Δεκαπέντε τανκς, εννέα οχήματα μάχης πεζικού, δύο φορτηγά και εννέα πυροβόλα όπλα αφαιρέθηκαν."

Έκρηξη του φράγματος Νόβα Καχόβκα

Η ευθύνη για τον βομβαρδισμό του φράγματος της Νόβα Καχόβκα  ανήκει στις ουκρανικές αρχές, οι οποίες αποφάσισαν να αναδιατάξουν ενισχύσεις από τη Χερσώνα: «Έχοντας αποτύχει στις επιθετικές του ενέργειες, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητές του, ο εχθρός σκοπεύει να μεταφέρει μονάδες και εξοπλισμό από τη Χερσώνα στην την περιοχή των επιθετικών της ενεργειών, αποδυναμώνοντας έτσι σημαντικά τις θέσεις της στη Χερσώνα».

Οι ουκρανικές δυνάμεις στη δεξιά όχθη του Δνείπερου έχουν λάβει αμυντικές θέσεις. Το χτύπημα κατά του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού έχει σκοπό να αποτρέψει «επιθετικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού» στην περιοχή αυτή.

Η τρομοκρατική επίθεση στη Νόβα Καχόβκα θα έχει «μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές συνέπειες». Καθώς ολοένα και περισσότερο νερό απελευθερώνεται από το φράγμα, αυτό θα επιφέρει "ακόμα μεγαλύτερες πλημμύρες εδαφών. Το τελευταίο γεγονός είναι απόδειξη "μιας πράξης δολιοφθοράς μεγάλης κλίμακας που έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων από το καθεστώς του Κιέβου.".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...