Manul
Ρωσία

Ξεκινάει η μαζική παραγωγή το ρωσικού ΤΟΜΑ Manul-Ικανότητες που «σκοτώνουν»! Πώς θα βοηθήσει τον ρωσικό στρατό; (Εικόνες)

Η Ρωσία θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή ενός νέου οχήματος μάχης πεζικού ονόματι Manul, το οποίο θα είναι αρκετά παρόμοιο με το BMP-3. 

«Εκθρονίζει» το Kurganets;

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία κατασκευής θωράκισης Kurganmashzavod ανακοίνωσε λοιπόν τα σχέδιά της να ξεκινήσει σειριακή παραγωγή του οχήματος μάχης πεζικού Manul. Στην ουσία φαίνεται πως πρόκειται για μία αναβαθμισμένη έκδοση του οχήματος BMP-3, το οποίο βρίσκεται σήμερα σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό και άλλα έθνη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νέα μεταδόθηκαν από ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ερωτηματικά δημιουργούν ωστόσο οι δηλώσεις της εταιρείας τον Αύγουστο του 2022, όποτε είχε αναφέρει πως το όχημα Manul χρειάζεται τουλάχιστον τρία επιπλέον χρόνια για να τελειοποιηθεί. Πιθανότατα, η βιομηχανία επιτάχυνε την διαδικασία ανάπτυξής του.

Τώρα οι Ρώσοι αποκαλύπτουν πως το ολοκαίνουργιο όχημα όχι μόνο θα παραχθεί σε παρτίδες για τις μηχανοκίνητες μονάδες τους, αλλά θα αποτελέσει στο μέλλον και το βασικό όχημα μάχης πεζικού τους.

Έτσι γεννάται ακόμη μία απορία: τι θα απογίνει το πρόγραμμα Kurganets, το οποίο σκοπεύονταν να γίνει το βασικό όχημα μάχης πεζικού του ρωσικού στρατού; Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο.

Κύριας Σημασίας Διαφορές με το BMP-3

Το όχημα μάχης πεζικού Manul διαθέτει κάποιες χαρακτηριστικές διαφορές από τον προκάτοχό του, το BMP-3. Η μονάδα του κινητήρα μετακινήθηκε από το πίσω μέρος του οχήματος στο μπροστινό τμήμα του κύτους. Ο ίδιος ο κινητήρας αντικαταστάθηκε από τον UTD-32 των 660 ίππων, με την ταχύτητα του ΤΟΜΑ να είναι πλέον 70 χλμ/ώρα στον δρόμο.

Οι σημαντικότερες αλλαγές έγιναν στο κομμάτι του οπλισμού. Το όχημα μάχης Manul διαθέτει έναν μη επανδρωμένο πυργίσκο με ένα αυτόματο όπλο διαμετρήματος 30 χιλιοστών, ένα πολυβόλο όπλο 7,62 χιλιοστών και έναν εκτοξευτή αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων Kornet ρωσικής παραγωγής.

Τι Γίνεται με την Παραγωγή

Η κλίμακα και ο ρυθμός της μελλοντικής παραγωγής του ρωσικού Manul στις ρωσικές βιομηχανικές υποδομές παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος.

Προηγουμένως, οι Ρώσοι είχαν δηλώσει πως ο στρατός τους θα λάμβανε περίπου 100 μονάδες οχημάτων BMP-3 το πρώτο τρίμηνο του 2023. Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο κύκλος παραγωγής του τεθωρακισμένου BMP-3 στην ρωσική εταιρεία Kurganmashzavod αυξήθηκε από 9 μήνες στου 12. Οπότε στην πραγματικότητα, αυτά τα 100 οχήματα πιθανότατα περιλαμβάνουν τα τεθωρακισμένα που έπρεπε να λάβουν οι ρωσικές δυνάμεις το 2022.

Συμπερασματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως και να έχει, η μαζική παραγωγή ενός ανανεωμένου BMP-3 θα δώσει νέες δυνατότητες στις μηχανοκίνητες μονάδες του ρωσικού στρατού. Ο νέος οπλισμός θα αυξήσει την ισχύ πυρός τους, ενώ ο βελτιωμένος κινητήρας θα προσφέρει καλύτερη ευκινησία από ποτέ. 

Ειδικά η ευκινησία είναι καίριας σημασίας χαρακτηριστικό για τις μηχανοκίνητες μονάδες, οι οποίες πρέπει να είναι ταχύτατες και ευέλικτες.

GALLERY

Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Manul
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...