Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές με γουρούνες και Kornet εξουδετέρωσαν Ουκρανούς
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τους «Γλέντησαν» με "γουρούνες": Ρώσοι ψυχρόαιμοι κομάντος ανατίναξαν ουκρανική μονάδα καβάλα σε τετράτροχα! "Φωτιά" οι αντιαρματικοί Kornet (Βίντεο)

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές προσέγγισαν τον ουκρανικό στρατό με οχήματα παντός εδάφους (ATV, δηλαδή τετράτροχα) και τον εξουδετέρωσαν με την χρήση αντιαρματικών πυραύλων Kornet.

Τι Ακριβώς Συνέβη;

Στην νέα δημοσίευση της ρωσικής κρατικής Zvezda του Κρεμλίνου αναφέρεται πως Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν συγκεντρωμένη δύναμη ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένων οχημάτων στην ζώνη του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό το κατάφεραν χρησιμοποιώντας τους κατευθυνόμενους αντιαρματικούς φορητούς πυραύλους (ATGM) τύπου Kornet. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας έχει δημοσιεύσει και σχετικό υλικό από την μαχητική τους δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγο πιο αναλυτικά, στρατιώτες από την μηχανοκίνητη αντιαρματική εφεδρεία των αερομεταφερόμενων δυνάμεων του Ιβάνοβο ανέλαβε την αποστολή και προχώρησε στην συγκεκριμένη περιοχή με τετράτροχες γουρούνες. Έφτασαν αρκετά κοντά στις θέσεις των Ουκρανών στρατιωτών και άνοιξαν πυρ με αντιαρματικούς πυραύλους Kornet.

Μετά από αυτό, οι μαχητές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

«Αυτές οι επιδρομές είναι δουλειά ψυχρόαιμων επαγγελματιών που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, επειδή τα ATV (οχήματα παντός εδάφους, δηλαδή γουρούνες) δεν προσφέρουν προστασία έναντι σφαιρών και θραυσμάτων βλημάτων» εξήγησε η ρωσική υπηρεσία ενημέρωσης.

Εάν τα οχήματα αυτά διέθεταν θωράκιση, τότε το βάρος τους θα ήταν πολύ υψηλό για να μπορούν να κινηθούν με επαρκή ευκινησία και ταχύτητα.

Είναι Έτοιμες οι Ρωσικές Δυνάμεις για την Ουκρανία Αντεπίθεση;

Παράλληλα, Ρώσος πολιτικός ανέφερε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για την ουκρανική αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Αλεξάντρ Μποροντάι, μέλος της ρωσικής κρατικής Δούμας, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια τοποθέτησής του την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς για μία πιθανή μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο πολιτικός τόνισε πως η κατάσταση στο μέτωπο απαιτεί μέγιστη προσοχή και προετοιμασία, αφού οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συγκεντρώσει σημαντικές εφεδρείες.

«Ετοιμαζόμαστε σε όλες τις κατευθύνσεις για μία πιθανή αντεπίθεση μεγάλης κλίμακας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» τόνισε ο ίδιος.

Ο Ρώσος εξέφρασε την σιγουριά του πως η ρωσική πλευρά είναι ικανή να αποκρούσει μία ισχυρή επίθεση από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε κάποιους τομείς του μετώπου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ήδη διαθέτουν αριθμητική υπεροχή. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η κατάσταση δεν είναι όσο κρίσιμη ήταν στο τέλος της περασμένης άνοιξης, παρά το γεγονός πως υπάρχει το αριθμητικό πλεονέκτημα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράγματι, σε πολλούς τομείς του μετώπου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν πλέον σημαντικό αριθμητικό πλεονέκτημα. Και φυσικά θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση» έκλεισε ο Μποροντάι.

Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν την κρίσιμη και σοβαρή κατάσταση στο μέτωπο και δείχνουν πόσο σημαντικές είναι περαιτέρω ρωσικές δράσεις για να διασφαλιστεί η νίκη της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...