Μαργκαρίτα Σιμονιάν
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Απειλεί στον "αέρα" Ρωσίδα δημοσιογράφος: "Θα διαλύσουμε όλον τον Δυτικό Κόσμο"! (Βίντεο)

Η επικεφαλής του ρωσικού καναλιού RT, η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, μίλησε ξεκάθαρα στον αέρα της τηλεόρασης λέγοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία μάχη που δίνει η Ρωσία έναντι όλη της Δύσης, ενώ τόνισε πως τελικώς η Μόσχα θα επικρατήσει, αποδεικνύοντας πως είναι "η σπουδαιότερη χώρα όλου του κόσμου". 

Ωστόσο, η ίδια παραδέχτηκε πως η Μόσχα δεν έχει συμμάχους και πως πολλοί Ρώσοι αμφισβητούν του στόχους πολέμου του Κρεμλίνου.

Το σύντομο απόσπασμα αυτών των δηλώσεων δημοσίευσε στο Twitter η Ρωσίδα δημοσιογράφος Τζούλια Ντέιβις. Στο υλικό φαίνεται επίσης η Σιμονιάν να απαντά στα σχόλια του παρουσιαστή του ρωσικού καναλιού Russia 1, Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, ο οποίος είχε πει πως "ο σπουδαίος σκοπός της Ρωσίας είναι να σώσει τον κόσμο."

Γνωρίζοντας την έκταση που έλαβαν προηγούμενες δημόσιες δηλώσεις της στην εκπομπή, η Σιμονιάν δήλωσε, "Θέλω να σας το πω ακριβώς μπροστά στην κάμερα, συγχωρέστε με για την έκφραση - το πρόγραμμά μας παίζει αργά το βράδυ- το να μάχεσαι για την ειρήνη είναι σαν να κάνεις σ.. για παρθ..."

"Όταν το καταλάβεις αυτό μπορεί να είσαι λιγότερο υποκριτής," ανέφερε σε μονόλογό της στο πλαίσιο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, δηλαδή ενός θέματος που συζητήθηκε και στο βραδινό πρόγραμμα του Σολοβιόφ.

Η ίδια ανέφερε πως την σταμάτησαν πολλοί περαστικοί κατά την διάρκεια διακοπών της στην νότια ρωσική πόλη Σότσι, όπου και την ρώτησαν πότε θα τελειώσει ο πόλεμος και ποιοι είναι οι στόχοι της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαργκαρίτα Σιμονιάν

Με Ποιους Πολεμά η Ρωσία;

 "Πρέπει να καταλάβουμε με ποιον πολεμάμε," δήλωσε η Σιμονιάν, "δεν μαχόμαστε ενάντια στην Ουκρανία, αυτήν την νικήσαμε στις πρώτες δύο με τρεις μέρες του πολέμου."

"Τότε ξεκίνησε ένας πόλεμος με το ΝΑΤΟ και όχι μόνο, αφού έκτοτε λαμβάνει χώρα ένας πόλεμος αντιπροσώπων με μέλη εκτός ΝΑΤΟ από την αντίθεση πλευρά," πρόσθεσε η Ρωσίδα.

Η ίδια πιστεύει πως ο πόλεμος είναι "σημαντικός", ενώ εξέφρασε την άποψή της πως είναι δυσκολότερος για την Μόσχα από ότι ήταν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, επειδή τουλάχιστον τότε μάχονταν στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Ήμασταν μαζί τους εναντίον μιας χούφτας πανίσχυρων χωρών," δήλωσε, αναφερομένη στην Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία. "Ακόμη και έτσι όμως, αυτές ήταν μόνο τρεις χώρες, σήμερα είναι όλος ο αποκαλούμενος Δυτικός Κόσμος."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανοί στρατιώτες

Σύμφωνα με αυτήν, αντίθετα με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ρωσία σήμερα δεν έχει πραγματικούς συμμάχους στον πόλεμο στην Ουκρανία, επειδή η Ινδία και η Κίνα είναι "πολύ φοβισμένες για να βοηθήσουν".

Ωστόσο, αυτό για την Σιμονιάν σημαίνει πως η Μόσχα θα λάβει πλήρη εύσημα για την νίκη της στον πόλεμο. "Απλά σκεφτείτε τι θα γίνει όταν νικήσουμε τον πόλεμο," είπε, κάνοντας έπειτα τον σταυρό της και προσθέτοντας "με την βοήθεια του Θεού."

Κατά αυτήν, η νίκη της Ρωσίας δεν αφορά μόνο την κατάληψη του Μπαχμούτ ή του Βουχλεντάρ, "αλλά θα νικήσουμε όλον τον δυτικό κόσμο".

"Όταν το κάνουμε αυτό, θα επιβεβαιώσουμε πως είμαστε η σπουδαιότερη χώρα όλου του κόσμου," έκλεισε η Ρωσίδα.

Βρείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...