Ρωσία

Αμερικανός Στρατηγός ενόψει στρατιωτικής κρίσης με Ρωσία: “Ο Βρετανικός στρατός δεν είναι μάχιμος ούτε έτοιμος”

Ο Αμερικανός στρατηγός προειδοποιεί ότι ο βρετανικός στρατός δεν θα είναι πλέον μαχητική δύναμη ανώτατου επιπέδου, αποκαλύπτουν αμυντικές πηγές στο news.sky.com.

Οι ίδιες αναφέρουν ότι ο Ρίσι Σουνάκ κινδυνεύει να αποτύχει στον ρόλο του ως «πρωθυπουργός εν καιρώ πολέμου», εκτός αν λάβει επείγοντα μέτρα, δεδομένης της αυξανόμενης απειλής για την ασφάλεια που θέτει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο ίδιος  έχει προειδοποιηθεί, με εκκλήσεις για σημαντική αύξηση των δαπανών στον τομέα της άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανώτερος στρατηγός των ΗΠΑ είπε ιδιωτικά στον υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας ότι ο βρετανικός στρατός δεν θεωρείται πλέον ως μαχητική δύναμη ανώτατου επιπέδου, αποκάλυψαν αμυντικές πηγές.

Οι ίδιες ανέφεραν ότι αυτή η μείωση της πολεμικής ικανότητας  μετά από δεκαετίες περικοπών για εξοικονόμηση χρημάτων πρέπει να αντιστραφεί ταχύτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί στον απόηχο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Κατώτατη γραμμή… είναι μια ολόκληρη αμυντική υπηρεσία που δεν μπορεί να προστατεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους μας για μια δεκαετία», είπε μια από τις πηγές άμυνας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Ρίσι Σουνάκ κινδύνευε να αποτύχει στον ρόλο του ως «πρωθυπουργός εν καιρώ πολέμου», εκτός και αν λάβει επείγοντα μέτρα, δεδομένης της αυξανόμενης απειλής για την ασφάλεια που θέτει η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά τουλάχιστον 3 δισ. £ ετησίως, αναστολή του σχεδίου συρρίκνωσης του μεγέθους του Βρετανικού στρατού ακόμη και ενίσχυση των κανόνων προμηθειών σε καιρό ειρήνης που εμποδίζουν τη δυνατότητα του ΗΒ να αγοράζει όπλα και πυρομαχικά με ταχείες διαδικασίες.

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό εν καιρώ πολέμου και έναν καγκελάριο εν καιρώ πολέμου», είπε μια πηγή.
«Η ιστορία θα ανατρέξει στις επιλογές που θα κάνουν τις επόμενες εβδομάδες ως θεμελιώδεις για το αν αυτή η κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά ότι το πρωταρχικό της καθήκον είναι η υπεράσπιση της χώρας ή αν αυτό είναι απλώς ένα σύνθημα που πρέπει να αφορά μόνο λόγια», καταλήγει η ίδια.

Ο Βρετανός Α/ΓΕΕΘΑ είχε κρούσει καμπάνες κινδύνου εδώ και μήνες

Ο αρχηγός του Βρετανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Sir Mark Carleton-Smith, είχε δηλώσει ότι ο βρετανικός στρατός είναι πολύ μικρός για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις απειλές κατά των βρετανικών συμφερόντων.

Ερωτηθείς από το Soldier Magazine αν η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει θέσει στο επίκεντρο το μέγεθος του βρετανικού στρατού, ανέφερε: "Σίγουρα ανέδειξε το γεγονός ότι η μάζα και το μέγεθος είναι σημαντικά. Δεν αισθάνομαι άνετα με έναν στρατό μόλις 73.000 ατόμων. Είναι πολύ μικρός. Αυτό δεν ήταν ποτέ μέρος της πρότασής μας κατά την αναθεώρηση. Στην πραγματικότητα, δούλευα προς την κατεύθυνση ότι θα ξαναμεγαλώσουμε τον Στρατό σε 82.000 - και το κάναμε αυτό με επιτυχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οπότε ο περιορισμός σε 73.000 άτομα ήταν μια μεγάλη έκπληξη - και είναι λίγο αυθαίρετος αριθμός επειδή είναι απλά ένα σημείο τιμής. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είναι ένα αμάλγαμα αυτού που πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά και αυτού που μπορούμε να μεταφράσουμε σε μια συνεκτική, ισορροπημένη ικανότητα".

Από την άλλη πλευρά ο ρωσικός στρατός μετά από τόσους μήνες πολέμου, και με τριπλασιασμό της παραγωγής αμυντικών συστημάτων, θα ανταποκριθεί σε περίπτωση σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας