Ρωσία

Το «τερατώδες σύστημα αντιποίνων» της Μόσχας με το ελληνικό όνομα “ Περίμετρος” κατά της Δύσης

Δεκάδες υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν συνεχώς το τι γίνεται στην ρωσική επικράτεια , ειδικά αυτό το διάστημα του πολέμου στην Ουκρανία, μετά τις επαναλαμβανόμενες  δηλώσεις για χρήση πυρηνικών όπλων από την Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία έχει  ένα μοναδικό στον κόσμο οπλικό σύστημα, που εγγυάται πυρηνικά πλήγματα αντιποίνων κατά του εχθρού, με το ελληνικό όνομα “περίμετρος” ή στα ρωσικά perimetr, το οποίο προκαλεί εφιάλτες στην δύση, ειδικά στην Βρετανία.

Στο χειρότερο σενάριο που ο πλανήτης έφτανε στο χείλος ενός παγκόσμιου πολέμου, η Ρωσία θα έθετε σε λειτουργία ένα σύστημα που θα ξεκινούσε εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από σιλό, υποβρύχια και αεροσκάφη ταυτόχρονα κατά δυτικών πόλεων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων με δύναμη πολλών χιλιάδων πυρηνικών κεφαλών.

Μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, βιομηχανικά και στρατιωτικά κέντρα, διοίκησης και ελέγχου και επικοινωνιών σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία ,θα  καταστρέφονταν από ένα ενιαίο τεράστιο ρωσικό πυρηνικό πλήγμα.

Εκατοντάδες βαλλιστικοί πύραυλοι θα κατευθύνονταν  προς τις χώρες της Δύσης, ( που ήδη διαθέτει αντιπυραυλική άμυνα), αλλά παρόλα αυτά θα δέχονταν επίθεση κορεσμού από την Ρωσία και έτσι θα αφανίζονταν μεγάλες πόλεις, στρατιωτικές βάσεις, κέντρα διοίκησης μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Το σύστημα αυτό με την ονομασία "Περίμετρος” στα ρωσικά, είναι γνωστό στον δυτικό Τύπο με το όνομα «νεκρό χέρι» και αποτελεί πραγματικά τον εφιάλτη για την δύση.

Αν υπήρχε ένα όπλο που θα μπορούσε να ονομαστεί  ως το  "όπλο της αποκάλυψης», αυτό θα ήταν το ρωσικό σύστημα “Περίμετρος", το οποίο προφανώς υπάρχει πραγματικά.]

Το σύστημα αυτό των Ρώσων είναι αποθηκευμένο και τόσο καλά προστατευμένο μυστικό, που αμφισβητείται ακόμα και η ύπαρξή του, ενώ όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό του Κρεμλίνου.

Τι είναι το ρωσικό σύστημα με τον ονομασία περίμετρος;

Το όνομα του αρχικά το λέει, μιας και αφορά τον περιμετρικό έλεγχο των βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνική κεφαλή της ρωσικής επικράτειας, και όχι μόνο βέβαια.   

Το σύστημα "Περέμτερος", κατά τους Ρώσους, μπορεί να ξεκινήσει αυτόματα μαζική πυρηνική επίθεση οπουδήποτε στον κόσμο.

Εγγυάται την έναρξη εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων, από υποβρύχια, στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη και σιλό πυραύλων, και βασίζεται στην ακραία περίπτωση που ο “εχθρός θα μπορούσε να καταστρέψει όλα τα κέντρα διοίκησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ακόμα και τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο που είναι επικεφαλής τους, και κουβαλά, τρόπο0ς τους λέγειν την περιβόητη βαλίτσα.

Είναι εντελώς ανεξάρτητο από όλα τα άλλα μέσα των συστημάτων επικοινωνίας και διοίκησης της Ρωσίας, ακόμη και την περιβόητη "πυρηνική βαλίτσα" με το σύστημα "Kazbek", αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Το σύστημα έχει τεθεί σε λειτουργία το 1985, και πέντε χρόνια αργότερα αναβαθμίστηκε και ονομάστηκε  «Περέμετρος-RC" για 5 χρόνια.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της συμφωνίας START-1, είχε “βγει από την πρίζα” και τώρα ενεργοποιήθηκε εκ νέου.
Το σύστημα "Περίμετρος" είναι σε διαρκή εγρήγορση, λαμβάνει δεδομένα από το σύστημα εντοπισμού, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης πυραυλικών επιθέσεων.

Προφανώς, το σύστημα έχει τη δική του ανεξάρτητη    λειτουργία, ενώ σύμφωνα με κάποιους, απαρτίζεται από  4 συστήματα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, και ελέγχουν εις διπλούν τις λειτουργίες το ένα στο άλλο.

Το μυστικό συστατικό της «Περιμέτρου", είναι το  αυτόνομο σύστημα ελέγχου-χειρισμού.
Πιστεύεται ότι αυτό είναι ένα πολύπλοκο σύστημα λογισμικού, που δημιουργήθηκε στη βάση της τεχνητής νοημοσύνης.

Παίρνει δεδομένα σχετικά με τις κινήσεις στον αέρα, την ακτινοβολία και τις ενδείξεις στα σημεία ελέγχου,  τις πληροφορίες από τα συστήματα πληροφόρησης για την έγκαιρη ανίχνευση των εκτοξεύσεων, την σεισμική δραστηριότητα, και είναι σε θέση να αντλήσει συμπεράσματα σχετικά με το γεγονός μιας μαζικής πυρηνικής επίθεσης.

Αν "η κατάσταση έχει ωριμάσει," το ίδιο το σύστημα που είναι σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης, αναζητώντας τον τελευταίο παράγοντα, την απουσία τακτικών σημάτων από το αρχηγείο στην Μόσχα  (εντολή SRF).

Εάν δεν υπάρχουν σήματα για κάποιο χρονικό διάστημα η «Περίμετρος" ξεκινά μαζικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές κατά στόχων που έχει εντοπίσει από πριν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν και αυτές ένα δικό τους ανάλογο σύστημα με την κωδική ονομασία "The Mirror". Η κύρια διαφορά μεταξύ του ρωσικού συστήματος “ περίμετρος”  και του "Mirror", είναι ότι οι Αμερικανοί επικαλούνται ειδικά άτομα που θα τους προειδοποιούσαν για την επίθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...