Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

''Κλείδωσε'' την Μεσόγειο η Ρωσία με μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία απέκρουσαν μια ''πλασματική'' εχθρική επίθεση κατά τη διάρκεια ασκήσεων στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τη Δευτέρα.

Οι ασκήσεις περιελάμβαναν το καταδρομικό Moskva, τις φρεγάτες Ναύαρχος Έσσεν και Ναύαρχο Μακάροφ και τα υποβρύχια Stary Oskol και Rostov-on-Don. Οι ναυτικοί ελιγμοί ''τρέχουν'' εν μέσω της εισόδου του αεροπλανοφόρου του Ηνωμένου Βασιλείου ''Βασίλισσας Ελίζαμπεθ'' με δέκα μαχητικά F-35 στη Μεσόγειο.

"Κατά τη διάρκεια της κοινής άσκησης της μόνιμης μεσογειακής ειδικής ομάδας του ρωσικού ναυτικού και της αεροπορικής δύναμης της Ρωσίας που ξεκίνησε στην ανατολική Μεσόγειο στις 25 Ιουνίου, τα πληρώματα του πολεμικών πλοίων εξασκήθηκαν στην απώθηση εχθρικών αεροπορικών επιθέσεων και στην παροχή αεροπορικής κάλυψης. Οι εν λόγω μονάδες αύξησαν τις ικανότητές τους στην αποτροπή εχθρικών αεροπορικών επιθέσεων", ανέφερε το γραφείο Τύπου σε δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ασκήσεις επικεντρώθηκαν στην «καταπολέμηση πλασματικών εχθρικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων», σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων, τα ανθυποβρυχιακά πολεμικά αεροσκάφη Tu-142MK και Il-38, τα βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3 και τα μαχητικά MiG-31K εκτέλεσαν εκπαιδευτικά καθήκοντα μάχης από κοινού με το Ναυτικό για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της αεροπορικής βάσης Hmeymim και της ναυτικής βάσης Tartus, στις ρωσικές ναυτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, αναφέρεται στην δήλωση.

Τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-31K που μεταφέρουν υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και τα βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές πτήσεις συνοδευόμενα από τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 και Su-34 κατά τη διάρκεια των ασκήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

"Κατά τη διάρκεια της κοινής άσκησης, τα πληρώματα των μαχητών MiG-31K ικανά να χρησιμοποιήσουν τους τελευταίους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 εκτέλεσαν τακτικές εκπαιδευτικές πτήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, επιτυγχάνοντας στα καθήκοντα τους να κυριαρχήσουν στον εναέριο χώρο στη θαλάσσια ζώνη», διευκρίνισε το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια των κοινών ελιγμών, "τα μαχητικά MiG-31K πραγματοποίησαν εκτοξεύσεις ηλεκτρονικών πυραύλων εναντίον του πλασματικού εχθρού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις πτήσεις τους, τα μαχητικά MiG-31K και τα βομβαριδιστικά μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3 συνοδεύτηκαν από τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 και τα μαχητικά αεροσκάφη Su-34, πρόσθεσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι εκπαιδευτικές πτήσεις επικεντρώνονται στη δοκιμή αεροσκαφών και εξοπλισμού σε πολύπλοκες κλιματολογικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών θερμοκρασιών. Οι πιλότοι ασκούν επίσης μακροχρόνιες πτήσεις πάνω από την επιφάνεια του νερού, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...