Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών: ''Macedonia Timeless'' από το Υπουργείο Τουρισμού των Σκοπίων!

Συνεχίζουν να μας προκαλούν τα Σκόπια. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρέπει να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια με τα Σκόπια, αλλά θα πρέπει να κάνει καταγγελία εδώ και τώρα! 
 

Όπως είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα, η κύρωση των μνημονίων είχε προσδιοριστεί για τις 10 Ιουλίου. Το θέμα που προέκυψε με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας όμως φαίνεται ότι αλλάζει τα σχέδια. Ο Ζόραν Ζάεφ παρά τις δηλώσεις του ότι “το θέμα θα λυθεί”, με την ανάρτησή του στο twitter επιδείνωσε την κατάσταση.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχοντας «σημειώσει» αντίστοιχες κινήσεις το τελευταίο διάστημα (όπως πχ με την «ταυτότητα» στις ποδοσφαιρικές φανέλες) αντέδρασε άμεσα εκφράζοντας την έντονη δυσφορία της Αθήνας μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου. Η Αριστοτελία Πελώνη δίνοντας προσοχή στην κάθε λέξη της δήλωσης, απευθύνθηκε στον Ζόραν Ζάεφ καλώντας τον να απέχει «από την διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό του ποδοσφαίρου και της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Σκοπίων στο EURO».  

 

Η νέα πρόκληση  

 

Συνεχίζει το υπουργείο Τουρισμού των Σκοπίων, να προωθεί τουριστικά τη χώρα, γύρω από το προκλητικό μότο «Macedonia Timeless» (Αιώνια «Μακεδονία»), παρά τα όσα προβλέπονται στη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Ενδεικτικό είναι πως η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της χώρας, λειτουργεί σε δύο… version. Τόσο με την αρχική ονομασία (www.macedonia-timeless.com) όσο και τη νέα (www.northmacedonia-timeless.com), μ’ την ένδειξη «Μacedonia’s official tourism web site».


Το προκλητικό σλόγκαν «Macedonia Timeless», κάτι σαν το δικό μας «Live your myth in Greece», καθιερώθηκε το 2009.

Δείτε εικόνες 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ