Ρωσία

Ρωσία: Σε απέλαση Ρουμάνου διπλωμάτη προχωράει η Μόσχα

Η Ρωσία κήρυξε τον αναπληρωτή σύμβουλο άμυνας της ρουμανικής πρεσβείας στη Μόσχα persona non grata ως απάντηση στην απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη από τη Ρουμανία.

Ο αξιωματούχος πρέπει να φύγει από τη χώρα εντός 72 ωρών, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση.

«Στις 11 Μαΐου, ο πρέσβης της Ρουμανίας Κρίστιαν Ίστρατ προσκλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του δόθηκε σημείωμα από το υπουργείο που δήλωνε ότι ο Γ. Ιλιέσκου, σύμβουλος άμυνας στην πρεσβεία της Ρουμανίας είναι persona non grata, . Ο εν λόγω αξιωματικός διατάχθηκε να φύγει από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εντός 72 ωρών αναφέρει η δήλωση.

«Αυτό το βήμα έγινε από τη ρωσική πλευρά ως απάντηση στην αδικαιολόγητη κήρυξη της ρουμανικής πλευράς του βοηθού στρατιωτικού ακολούθου στη ρωσική πρεσβεία στο Βουκουρέστι ως persona non grata στις 26 Απριλίου» πρόσθεσε το υπουργείο.

Το Βουκουρέστι κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη Βαλερί Κούζμιν για να τον ενημερώσει για την απόφαση των ρουμανικών αρχών, για την κήρυξη ως "ανεπιθύμητο πρόσωπο" (persona non grata), Ρώσο διπλωμάτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας αποφάσισε να κηρύξει τον Αλεξέι Γκρισάεφ, αναπληρωτή στρατιωτικό επιτετραμμένο στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Βουκουρέστι, ως "ανεπιθύμητο πρόσωπο" (persona non grata).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ