Ρωσία

Sarmat: Δέος από το τρομερό πυρηνικό όπλο της Ρωσίας

Τα τελευταία χρόνια, οι Μεγάλες Δυνάμεις,  έχουν μπει σε μια ξέφρενη κούρσα εξοπλισμού των πυρηνικών όπλων τους, που μόνο αγωνία προκαλεί στην Ανθρωπότητα.

Όταν το 2018 ο Πρόεδρος  Πούτιν, σε ομιλία του, εξήγγειλε τον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού προγράμματος της Ρωσίας,  κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα  ακολουθούσε. Ένα τρομερό πυρηνικό όπλο με την ονομασία  Sarmat.

 Είναι το μεγαλύτερο όπλο στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, και συγκαταλέγεται, μεταξύ των  νέων όπλων μαζικής καταστροφής που παρουσίασε ο Πρόεδρος Πούτιν το 2018. Οι άλλοι  πύραυλοι είναι: Avangard, Tsirkon, Poseidon, Kinzhal.

Ο υπερσύγχρονος υπερηχητικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) της Ρωσίας, ο Σαρμάτ, είναι ικανός να εξαλείψει  περιοχές του μεγέθους της Αγγλίας και της Ουαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Ο ρωσικός στρατός, είναι έτοιμος να διεξάγει πολλαπλές δοκιμές αυτού του πυραύλου (κωδική ονομασία  του ΝΑΤΟ Satan-2). Έχοντας μια εμβέλεια άνω των 18.000 χιλιομέτρων, αυτό το υπερσύγχρονο ICBM όπως αναφέρεται, αποτελεί μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού πυρηνικών όπλων της Ρωσίας.

Τρεις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις  του πυραύλου RS-28 "Sarmat" θα διεξαχθούν φέτος, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.  . 

«Η πρώτη έναρξη του Sarmat ICBM, στο πλαίσιο των δοκιμών ανάπτυξης πτήσεων θα πραγματοποιηθεί,  το τρίτο τρίμηνο του 2021, ένα τμήμα στο πεδίο δοκιμών Kura στην Kamchatka θα είναι στόχος», ανέφερε ο TASS αξιωματούχος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Και οι τρεις εκτοξεύσεις θα πραγματοποιηθούν, από ένα σιλό στο διαστημικό κέντρο Plesetsk στη βορειοδυτική Ρωσία και  ένας από τους τρεις πυραύλους, θα δοκιμαστεί στο μέγιστο εύρος του - μια μεγάλη δοκιμή ικανότητας μάχης σε πραγματικό χρόνο, με στόχο την ενίσχυση του ηθικού και εμπιστοσύνη στις ικανότητες αποτροπής τους.

Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν, το επόμενο έτος, με τα πρώτα επιχειρησιακά σχήματα πυραύλων να έχουν ενεργοποιηθεί έως το τέλος του 2022.

Ο Sarmat ζυγίζει 208,1 τόνους - το ωφέλιμο φορτίο είναι κοντά στους 10 τόνους και το καύσιμο είναι 178 τόνοι. Το ωφέλιμο φορτίο μπορεί να είναι έως και 10 βαριές ή 15 ελαφρές κεφαλές MIRV, ένας απροσδιόριστος αριθμός οχημάτων υπερηχητικής ολίσθησης Avangard (HGVs) ή ένας συνδυασμός κεφαλών και τεράστιων αντιμέτρων κατά των βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε, ότι ο πύραυλος είναι η απάντηση της Ρωσίας στο σύστημα παγκόσμιας πυρηνικής δυνατότητας των ΗΠΑ.

Μπορεί να πετάξει, με απρόβλεπτες διαδρομές και να παρακάμψει περιοχές άμυνας πυραύλων. Μπορεί να πετάξει, πάνω από τον Βόρειο και Νότιο Πόλο και να προσεγγίσει στόχους, από οδηγίες που δεν προβλέπονται για παρακολούθηση, ανέφερε το TASS.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ