Ρωσία

Η Γερμανία χρησιμοποιεί τον Ναβάλνι για να παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Ρωσίας

Ο Αλεξέι Ναβάλνι χρησιμοποιείται ως πρόφαση από τη Γερμανία για να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ρωσίας, σύμφωνα με τη Μόσχα.

«Οι γερμανικές αρχές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν συστηματικά τον Αλεξέι Ναβάλνι για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και για να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες της εξωτερικής τους πολιτικής στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Μάλιστα, εάν η Γερμανία συνεχίσει να παραμένει σιωπηλή σχετικά με τα ζητήματα που θέτει η Ρωσία στην υπόθεση Ναβάλνι, θα επιβεβαιώσει μόνο τη συμμετοχή της στο περιστατικό που σχετίζεται με εκείνον, υπογραμμίζει ακόμη η Μόσχα.

«Τέσσερα αιτήματα και τρεις επίσημες επιστολές της Ρωσικής Γενικής Εισαγγελίας σχετικά με την παροχή διεθνούς νομικής συνδρομής στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξακρίβωσης των λόγων για την επείγουσα νοσηλεία του Ναβάλνι στο Ομσκ στις 20 Αυγούστου 2020, απευθυνόμενες στη Γερμανική Δικαιοσύνη Υπουργείο, παραμείνουν χωρίς απάντηση» σημειώνει ακόμη το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Όπως και πριν, συνεχίζει: «θα επιδιώξουμε δημόσια, σαφείς και ουσιαστικές απαντήσεις από το Βερολίνο».

Μάλιστα, εάν οι γερμανικές αρχές συνεχίσουν να παραμένουν σιωπηλές, θα υπογράψουν μόνο την άμεση συμμετοχή τους στο περιστατικό με τον Ρώσο μπλόγκερ.

«Οι δηλώσεις του Βερολίνου για τον Ναβάλνι μπορεί να στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Ρωσία πριν από τις εκλογές στην Κρατική Δούμα» καταλήγει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ