Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Σενάριο με επίθεση πυραύλων κατά ρωσικών πλοίων & Κριμαίας

Σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές πηγές σε Ουκρανία και Ρωσία, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επεξεργάζονται  σενάριο "επίθεσης" με πυραύλους Neptune κατά των πλοίων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και της Κριμαίας, σε περίπτωση γενικευμένης στρατιωτικής συγκρούσεως.

Πριν από αρκετές ώρες, ο ουκρανικός στρατός έκανε ασκήσεις με πυραύλους μεγάλης κλίμακας κοντά στο έδαφος της Κριμαίας, χρησιμοποιώντας το ουκρανικό πυραυλικό σύστημα "Ποσειδώνας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας συνέπεσαν με την κλιμάκωση της κατάστασης στα ρωσικά σύνορα στην Κριμαία και τον Ντονιένσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από το Avia.pro, αποδείχθηκε ότι η εκτόξευση πυραύλων Κρουζ Neptune πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Alibey, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από την Κριμαία.

“Τέτοιοι πύραυλοι Κρουζ αποτελούν μάλλον σοβαρό κίνδυνο για ολόκληρο το δυτικό τμήμα της χερσονήσου. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι όλοι οι στόχοι εξουδετερώθηκαν με επιτυχία, αλλά δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας σχετικά με αυτό το θέμα”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες, “στο εγγύς μέλλον και η Ρωσία σκοπεύει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στα δυτικά της Κριμαίας, ενώ έχει προγραμματιστεί και η εκτόξευση πυραύλων, ως μια απάντηση στις κινήσεις τόσο από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας όσο και από το ΝΑΤΟ”.

https://twitter.com/galandecZP/status/1380668424045658113

Μετακίνηση ουκρανικών πυραύλων Tochka-U απέναντι από το Ντονιέτσκ σε απάντηση των ρωσικών Iskander 

Φάλαγγα των ουκρανικών δυνάμεων με πυραύλους Tochka-U μετακινήθηκε απέναντι από το Ντονιέτσκ.Οκτώ συστήματα τακτικών πυραύλων Tochka-U παρουσιάζονται σε βίντεο στις 9 Απριλίου στην εν λόγω περιοχή.

Είναι πιθανό ότι υπήρχαν περισσότερες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά μόνο οκτώ Tochka-U και αρκετά φορτηγά παρουσιάζονται στο σχετικό βίντεο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 9 Απριλίου, ο Ουκρανός υπουργός για τα εδάφη της Κριμαίας, Aleksey Reznikov, υποσχέθηκε να μην ξεκινήσει πόλεμο στο Ντονιέτσκ και να μην προκαλέσει τη Ρωσία.

Είναι επίσης επιβεβαιωμένο ότι ρωσικά πυραυλικά συστήματα ο Iskander-K, μετακινήθηκαν από την περιοχή Σβερντλόφσκ στο Βορόνεζ, αλλά και κοντά στο Novoalekseevka.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, 80.000 Ρώσοι στρατιώτες, 1.400 ρωσικά συστήματα πυροβολικού και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, 900 άρματα μάχης, 500 αεροσκάφη και 300 ελικόπτερα βρίσκονται πανέτοιμα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει  εκφράσει την ανησυχία της για την απροθυμία του Κιέβου να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ. Δυτικές χώρες έχουν καλέσει για αυτοσυγκράτηση αφότου η Ουκρανία έκρουσε σήμα κινδύνου για την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα και η βία αυξήθηκε κατά μήκος της γραμμής του μετώπου ανάμεσα στα στρατεύματα του Κιέβου και τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Το τι θα γίνει στην Α.Ουκρανία όμως, θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες και σίγουρα όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι κάτι καλό για την περιοχή και την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ