Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Γιγαντιαία μετακίνηση: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη αμφίβια επιχείρηση στην Ουκρανία

Πλήρης επιβεβαίωση είχαμε στο χθεσινό άρθρο μας, για τα ρωσικά αποβατικά σκάφη που μεταφέρθηκαν από την Κασπία στην Μαύρη Θάλασσα αποκαλύπτοντας πιθανά σενάρια απόβασης σε ουκρανικό έδαφος.

Η Μόσχα έχει μεταφέρει τουλάχιστον δέκα αποβατικά σκάφη και πυραυλακάτους από την Κασπία Θάλασσα στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής.

Η Κασπία είναι μια κλειστή θάλασσα, ενώ μια σειρά από κανάλια που συνδέονται με τους ποταμούς Βόλγα και Ντον, την συνδέουν με τη Θάλασσα του Αζόφ, επιτρέποντας στη Ρωσία να μεταφέρει πολεμικά πλοία όποτε αποφασίσει η ρωσική πλευρά.

Η Μόσχα όπως όλα δείχνουν όμως έχει τέτοια σχέδια, σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν ότι οι αποβατικές δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν ήταν αρκετές, για αυτό είχαμε και την μετακίνηση αποβατικών από την Κασπία.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μέχρι σήμερα, η συγκέντρωση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία είναι μεγαλύτερη από αυτή του 2015, χαρακτηριζόμενη ταυτόχρονα από πιο άγρια πολεμικά επεισόδια στον Ντονιέτσκ.

Αυτό δηλώνουν Ρώσοι αναλυτές γνωστού ερευνητικού ινστιτούτου βάσει της ανάλυσης των δεδομένων.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, στο δρόμο προς τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ρωσίας, υπάρχουν αυτή την στιγμή στρατεύματα με προσωπικό και εξοπλισμό που αφορούν μονάδες της 76ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας από το Pskov,  μονάδες της 74ης Ταξιαρχίας μηχανοκίνητου πεζικού (Zvenigorod-Berlin), μαζί με τις τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες Kutuzov και Suvorov από την περιοχή του Kemerovo.

Σύμφωνα με το αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων Jane’s αποκαλύφθηκε ότι αρκετά τακτικά συστήματα πυραύλων υψηλής ακρίβειας τύπου Iskander, που ανήκουν στην 119η ταξιαρχία πυραύλων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιοχής, είχαν μετακινηθεί μέσω Novaya Usman, και Voronezh σχετικά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Αυτή η δύναμη των ρωσικών πυραύλων εδάφους-εδάφους ανήκει στην 41η στρατιά που έχει έδρα τα Ουράλια, ενώ η  μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού που βρίσκεται στο χωριό Elansky, στην περιοχή Sverdlovsk ανήκει στον ίδιο σχηματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποδεικνύεται επίσης ότι οι πληροφορίες του διεθνούς αμυντικού ινστιτούτου ήταν σωστές, ειδικά με την παρουσία των πυραύλων Iskander, οι οποίοι έθεσαν σε συναγερμό την δύση, αφού η παρουσία τους στην περιοχή από τόσο μεγάλη απόσταση ερμηνεύεται ως προάγγελος εξελίξεων.

“Ο λόγος για αυτό είναι ότι η Μαύρη Θάλασσα είναι μια στρατηγική “ποντικοπαγίδα” για το αμερικανικό ναυτικό.

Το δε ρωσικό υπουργείο άμυνας, δεν αρνείται ότι μια πολύ σοβαρή δύναμη πυραύλων μετακινήθηκε αυτές τις ώρες στα σύνορα της Ουκρανίας για να βοηθήσει την ήδη ενισχυμένη στρατιωτικά νότια στρατιωτική περιοχή.

Γιατί; Επειδή αυτή είναι η κατάλληλη απάντηση της Μόσχας στην ραγδαία στρατιωτική δραστηριότητα από Κίεβο και ΗΠΑ.

Πράγματι, από την άλλη πλευρά, μεγάλοι σχηματισμοί των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται στην περιοχή του Ντονιέτσκ με αδήλωτο στόχο.

Η συγκέντρωση δυνάμεων των Ουκρανών ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η συνολική δύναμη των Ουκρανών, είναι τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερη από τον αριθμό των δύο σωμάτων της ρωσόφωνης λαϊκής Πολιτοφυλακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι  χωρίς την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια από τη Ρωσία, δεν θα είναι σε θέση να αντισταθούν οι Ρωσόφωνοι.Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό.

Η Μόσχα προετοιμάζει συστηματικά μια τέτοια βοήθεια και το κάνει μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο, ελπίζοντας ότι η υψηλή πιθανότητα ενός συντριπτικού κτυπήματος στο Κίεβο, θα αποτρέψει τα χειρότερα", δήλωσε ο Ρώσος ειδικός Sergey Ischenko.

Μόσχα και Ουάσιγκτον οφείλουν όμως να συμφωνήσουν, έστω και τώρα, για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλιώς ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας θα ήταν το λιγότερο που θα δούμε το επόμενο διάστημα στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ