Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Μόσχα ξεκίνησε υβριδικό πόλεμο στο Κίεβο στέλνοντας “μισθοφόρους” στο Ντονέτσκ

Η Μόσχα ξεκίνησε επιχειρήσεις του αποκαλούμενου υβριδικού πολέμου με την αποστολή επίλεκτων Ρώσων μισθοφόρων στην γραμμή μάχης με τους Ουκρανούς.

Ο πόλεμος αυτού του τύπου αποτελείται από πολλές ιδιαιτερότητες, διότι δεν κατατάσσεται στα πλαίσια του «παραδοσιακού» πολέμου, προσφέροντας την δυνατότητα προσαρμογής-αναπροσαρμογής, καθιστώντας τον παράλληλα περίπλοκο και πολυδιάστατο.

Την ίδια στιγμή έχουμε μαρτυρίες ότι αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη (USAF) δεν χρησιμοποιούν τον τουρκικό εναέριο χώρο για αποστολές στην Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, ενδεικτικό των “υβριδικών επιθέσεων” των ΗΠΑ στο τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν, το οποίο αγνοείται επιδεικτικά από τους Αμερικανούς επιτελείς.

Πληροφορίες από την Ρωσία αναφέρουν ότι έχουν ήδη αφιχθεί σε περιοχή του Luhansk εκατοντάδες Ρώσοι μισθοφόροι που συμπεριλαμβάνονταν μέσα στους Ρώσους "εθελοντές", που θέλουν να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εχθροπραξίες των Ρωσόφωνων δυνάμεων κατά των Ουκρανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό αναφέρθηκε από την Ανατολική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των επίλεκτων Ρώσων μισθοφόρων που έφτασαν στο Λουγκάνσκ από το σημείο ελέγχου Izvarino είναι 269-300 άτομα.

Ταυτόχρονα, προσδιορίζεται και ο αριθμός των Ρώσων μισθοφόρων που έφτασαν στην περιοχή του Ντόνετσκ οι οποίοι είναι αναλόγου αριθμού. Η οργάνωση "LDNR", αναφέρει ότι η Μόσχα κινητοποιεί μισθοφόρους για να πολεμήσει ενάντια στην Ουκρανία. 

Μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων σε Ζαπορόζιε και Κράσνανταρ 

 

Ρωσικές δυνάμεις μετακινούνται λόγω των προκλήσεων της ουκρανικής πλευράς.Έχουμε μετακινήσεις στο Ζαπορόζιε με τα μετακίνηση μονάδων αρμάτων μάχης και αυτοκινούμενων πυροβόλων.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας αύξησε την έκτακτη ανάπτυξη στρατιωτικού εξοπλισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κριμαίας, λόγω του γεγονότος ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει τακτικά πυραυλικά συστήματα στην περιοχή.

Αναμένεται ότι ρωσικοί πύραυλοι τύπου Iskander που αποτελούν τα πιο ισχυρά συμβατικά ρωσικά όπλα θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την ουκρανική πλευρά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ρωσικών συνόρων και να αποκλειστούν πιθανές προκλήσεις από το Κίεβο.

Είναι γνωστό ότι περίπου 90 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν στα ανατολικά σύνορα της χώρας, ενδεικτικό της καταστάσεως η οποία μπορεί να εκτραχυνθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ρώσοι ειδικοί σημειώνουν την μαζική μεταφορά βαρέων όπλων, η οποία πραγματοποιείται κυρίως στην επικράτεια του Κρασνοντάρ, σύμφωνα με τον Ρώσος ειδικό Anatoly Stroyev.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς το παρόν, οι ουκρανικές δυνάμεις προωθούνται ενεργά με εκατοντάδες άρματα μάχης κοντά στο έδαφος των των ρωσόφωνων αυτοανακηρυγμένων λαϊκών δημοκρατιών, ενώ μετακινούν και αυτοκινούμενο πυροβολικό και UAV, ωστόσο, η επιθετική επιχείρηση του Κιέβου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων τέτοιων καταστάσεων, ακόμη και σε διπλωματικό επίπεδο.

Συνεχίζουμε την κανονική διαδικασία διαπραγμάτευσης σε διάφορες κατευθύνσεις, μέσω των υπουργείων Εξωτερικών και μέσω των προεδρικών συμβούλων. Προς το παρόν, δεν βλέπουμε προβλήματα σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Αντρέι Ρούντενκο, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Το πιο πιθανό σενάριο στην Α.Ουκρανία αφορά ρωσικό υβριδικό πόλεμο σε “μεγάλες δόσεις” με πιθανό αιφνιδιασμό των Ουκρανών και ίσως και της δύσης. Η συνέχεια πάντως ενός κανονικού τακτικού πολέμου στην περιοχή δεν εμπεριέχει “αισιόδοξα” σενάρια για ολόκληρη την περιοχή του Εύξεινου Πόντου.    

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ