Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ανελέητος υβριδικός πόλεμος στην Α. Ουκρανία - "Μονομαχία" ΜΙ6 και Αμερικανών μισθοφόρων κατά Ρώσων της Wagner

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, η Μόσχα φέρεται να ξεκίνησε ήδη επιχειρήσεις του αποκαλούμενου υβριδικού πολέμου με την αποστολή επίλεκτων Ρώσων μισθοφόρων στην γραμμή μάχης με τους Ουκρανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πόλεμος αυτού του τύπου αποτελείται από πολλές ιδιαιτερότητες διότι δεν κατατάσσεται στα πλαίσια του «παραδοσιακού» πολέμου, προσφέροντας την δυνατότητα προσαρμογής-αναπροσαρμογής, καθιστώντας τον παράλληλα περίπλοκο και πολυδιάστατο.

Η “απάντηση“ της δύσης στα ρωσικά “υβριδικά” σχέδια στην Α.Ουκρανία όμως, έρχεται από τα σκληροτράχηλα μέλη της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, τα οποία μαζί με Αμερικανούς μισθοφόρους κινούνται πλέον κατά των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner στην περιοχή του Ντονένσκ και Λουγκάνσκ.  

https://twitter.com/I30mki/status/1378310936591618054

Σύμφωνα με την Ρωσίδα δημοσιογράφο, S. Kolimanova, ένας από τους κύριους στόχους των βρετανικών ειδικών δυνάμεων είναι η ρωσική μισθοφορική εταιρεία "Wagner".

“Οι δραστηριότητες της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας παρακολουθούνταν από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 και το κέντρο των κυβερνητικών επικοινωνιών στις ΗΠΑ”, τονίζει η ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οι Wagner παρακολουθούνται στενά από ΗΠΑ και Βρετανία.

Οι Ρώσοι μισθοφόροι της "PMC Wagner" συμμετείχαν σε πολλές επιχειρήσεις σε συριακές πόλεις όπως η Παλμύρα, το Χαλέπι, ενώ τώρα, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκονται στο Ντονένσκ με την πλευρά των αυτοανακηρυχθέντων ρωσικών δημοκρατιών.

https://twitter.com/5thSu/status/1378308721676185600

Οι Ρώσοι της Wagner εκπαιδεύουν και στηρίζουν τους ρωσόφωνους για να πολεμήσουν τον ουκρανικό στρατό,ενώ υλοποιούν και οι ίδιοι "μαύρες επιχειρήσεις".

Ο συντάκτης του περιοδικού Archont, Anton Bredikhin, σημειώνει ότι η τρομερή δράση της Wagner έχει γίνει ένας από τις κύριες αιτίες των “φουσκωμένων” αμυντικών προϋπολογισμών Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Βρετανία διαθέτει περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια λίρες για στρατιωτικές δαπάνες για το 2021, ποσό το οποίο με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία είναι σε 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο στρατιωτικός προϋπολογισμός για το 2021 ανέρχεται σε 636 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο είναι επίσης αρκετά μεγάλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Δύση παρακολουθεί πολύ στενά πλέον την «ρωσική απειλή», την οποία θα επιχειρήσουν να “κτυπήσουν” στην Α.Ουκρανία.

Προσδιορίζεται  ο αριθμός των Ρώσων μισθοφόρων που έφτασαν στην περιοχή του Ντόνετσκ οι οποίοι είναι περίπου 400 άτομα ενώ η οργάνωση "LDNR", αναφέρει ότι η Μόσχα κινητοποιεί ακόμα περισότερους μισθοφόρους για να πολεμήσει ενάντια στην Ουκρανία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη αφιχθεί στην περιοχή του Luhansk εκατοντάδες Ρώσοι μισθοφόροι, οι οποίοι ετοιμάζονται να “κονταροκτυπηθούν” με Αμερικανούς και Βρετανούς σε μια ανηλεή σύγκρουση “μισθοφόρων” η οποία προετοιμάζεται επιμελώς και από τις δύο πλευρές εδώ και μεγάλο διάστημα στην περιοχή, για να μην απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν τακτικές δυνάμεις.

Αυτό το είδος πολέμου αποτελεί ήδη πλόεν το σύγχρονο τύπου πολεμικών επιχειρήσεων όπως διαπιστώσαμε σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο.

https://twitter.com/5thSu/status/1378284594403835905


 

https://youtu.be/d2vTIJWAUUE

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...