Ένοπλες Συρράξεις

Ο Ερντογάν φοβάται κουρδική "κόλαση" στην Τουρκία: Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας λόγω επετείου των γενεθλίων Οτσαλάν

Δύο ημέρες πριν από τα 72α γενέθλια του ηγέτη του Κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις 4 Απριλίου, η αγροτική γειτονιά της Αμάρα (Ömerli) στην περιοχή Χαλφέτι της Άρφα όπου γεννήθηκε ο Οτσαλάν έχει αποκλειστεί από την τουρκική αστυνομία και στρατιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οχήματα κατά των ταραχών με "κανόνια" ύδατος και θωρακισμένα αστυνομικά οχήματα εγκλώβισαν την υπόψη περιοχή παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί κανένα πρόγραμμα για τα γενέθλια του Κούρδου ηγέτη, που γιορτάζεται μαζικά κάθε χρόνο παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις.

Αστυνομικοί και οι στρατιώτες δημιούργησαν σημεία ελέγχου στην είσοδο της περιοχής το πρωί και πραγματοποίησαν ελέγχους, ζητώντας ταυτότητες.

Ο βουλευτής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Urfa, Ömer Öcalan, αντέδρασε στον αποκλεισμό της Amara από την αστυνομία και τους χωροφύλακες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θέλουν να ασκήσουν πίεση στον κουρδικό λαό, αλλά το παράδειγμα του Öcalan, έχει μπεί στις καρδιές και στο μυαλό του κουρδικού λαού», δήλωσε ο Ömer Öcalan, προσθέτοντας ότι «αυτό το παράδειγμα και η φιλοσοφία του θα παραμείνουν ζωντανά για χρόνια».

Ο βουλευτής του HDP είπε: «Όλοι μπορούν να γιορτάσουν τη χαρούμενη μέρα στις 4 Απριλίου όπου βρίσκονται. Η 4η Απριλίου είναι τα γενέθλια όλων των Κούρδων."

Εν τω μεταξύ, τα γενέθλια του Abdullah Öcalan γιορτάστηκαν σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Arnavutköy της Κωνσταντινούπολης.

Οι Τούρκοι φοβούνται ταραχές λόγω της επετείου των γενεθλίων του Abdullah Öcalan και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο ιδίως μετά τις κινήσεις για κλείσιμο του HDP και γενικά τον διωγμό και τις φυλακίσεις ηγετικών στελεχών του κόμματος, κούρδων κοινοταρχών και δημάρχων.

https://youtu.be/zNTnYVIaXug

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...