Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Η αμήχανη υποδοχή Μισούστιν στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε στις 14:00 το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τον πρωθυπουργό της Ρωσίας υποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος ομόλογός του Μιχαήλ Μισούστιν πραγματοποιούν κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα μετά από διμερείς συνομιλίες την Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Ρώσοι: ''Δεν του έδωσαν το χέρι!''    

 

Στο αεροδρόμιο όμως σημειώθηκε ένα ευτράπελο από πλευράς κάποιου Έλληνα αξιωματούχου, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον κ. Μισούστιν και του έδωσε τον... αγκώνα. 

Τι αναφέρει ρωσικό twitter: 

''Ο Mishustin έφθασε στην Ελλάδα. Βγήκε από το αεροπλάνο φορώντας προστατευτική μάσκα και όπως συνήθως άπλωσε το χέρι του στα μέλη της αντιπροσωπείας, αλλά στο τέλος χαιρέτησαν με τους αγκώνες τους.''

https://twitter.com/Kremlinpool_RIA/status/1374693218831466498

Το πρόγραμμα του Ρώσου πρωθυπουργού 

 

Αργότερα, στις 18:15 ο Ρώσος πρωθυπουργός θα μεταβεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου μαζί με όλους τους προσκεκλημένους θα τον υποδεχθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στις 20:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων στις 09:20 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια στις 10.00 θα ακολουθήσει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υψηλών προσκεκλημένων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Πέμπτη, στις 11:30, για τη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο μήνυμα ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρεται στις μακραίωνους δεσμούς φιλίας και υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Ρωσία αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα, σημειώνοντας επίσης ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία- Ελλάδα θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ