Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Θα κάνουν το ''θαύμα'' οι Ρώσοι; - Επιστήμονες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το γονιδίωμα του Covid-19 - ''Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις''

"Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Ερευνών Ιώσεων Smorodintsev σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανέλυσαν το πρώτο πλήρες γονιδίωμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη Ρωσία", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Ερευνών Ιώσεων Smorodintsev, Ντμίτρι Λιόζνοφ, δήλωσε ότι η γενετική έρευνα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τη φύση και την εξέλιξη του ιού, γεγονός που με τη σειρά του θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός εμβολίου αλλά και επιτυχημένων μεθόδων θεραπείας.

"Αυτός ο κορωναϊός είναι νέος για εμάς, έτσι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία να καθορίσουμε το πρότυπο της εξάπλωσης και της εισόδου του στην επικράτεια της χώρας μας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μεταλλάσσεται αυτός ο ιός. Αυτές οι πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να επεξεργαστούμε εμβόλια και αντιιικά φάρμακα για τη θεραπεία του κορωνοϊού ", ανέφερε ο Λιόζνοφ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι τα δεδομένα έχουν σταλεί σε μια παγκόσμια βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) και στις κορυφαίες ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως για την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου. 

Η ασθένεια αυτή έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 170 χώρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, πάνω από 210.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό παγκοσμίως και περίπου 8.500 έχουν πεθάνει. Υπάρχουν 147 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στη Ρωσία και ένας επιβεβαιωμένος θάνατος.

Στις 18 Μαρτίου, ο Πούτιν, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της  Κριμαίας, ανακοίνωσε νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωναϊού.

Τόνισε ότι υπό τις σημερινές συνθήκες, οι άνθρωποι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο και να επιδείξουν μέγιστη πειθαρχία.

Αυτό είναι και το ουσιαστικό μήνυμα αυτής της πανδημίας, για πρώτη φορά ο πλανήτης ολόκληρος οφείλει να συνεργαστεί, ενώ οι επιστήμονες ενημερώνονται μεταξύ τους μέσω ειδικής βάσης δεδομένων με στόχο να σωθούν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης και Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος ενέκρινε κείμενο με οδηγίες που αφορούν μέτρα υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. τα οποία θα πρέπει να τηρούνται στις εκκλησίες κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας και των εκκλησιαστικών μυστηρίων.

Τα μέτρα προβλέπουν την απολύμανση των διαφόρων εκκλησιαστικών σκευών, που χρησιμοποιούνται από τους κληρικούς. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην τήρηση των κανόνων καθαριότητας στους χώρους των ναών, στην απολύμανση των χεριών, ενώ θα πρέπει να μετριέται η θερμοκρασία των κληρικών και άλλων ατόμων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εκκλησία.

Αυτό που είναι επίσης γνωστό είναι ότι εκατοντάδες εργαστήρια, ιατροί, νοσοκομεία και πανεπιστήμια εργάζονται σε 24ωρη βάση για την αναζήτηση του σωστού φαρμάκου και του εμβολίου, τα οποία με την βοήθεια του Θεού θα βρεθούν ελπίζουμε πολύ έγκαιρα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ