Κόσμος

Ιταλία: Βίντεο δείχνει μετανάστες να αγνοούν τις εντολές καραντίνας λόγω κορωνοϊού

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει ότι οι μετανάστες περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους της Νάπολης, παρά τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης που επέβαλε η ιταλική κυβέρνηση.

Ολόκληρη η χώρα υποτίθεται ότι βρίσκεται επί του παρόντος σε κατάσταση καραντίνας για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι πολίτες επιτρέπεται μόνο να πάνε έξω για να αγοράσουν πράγματα σε παντοπωλεία και να πάνε στα φαρμακεία. Ωστόσο, το βίντεο δείχνει ότι οι μετανάστες συνεχίζουν να σχηματίζουν ομάδες στους δρόμους, αγνοώντας εντελώς τις εντολές της κυβέρνησης.
Ένας θυμωμένος χρήστης του Twitter έγραψε: "Έχουν περάσει μέρες στη γειτονιά Vasto του #Napoli, οι μετανάστες γεμίζουν σοκάκια και πεζοδρόμια. Αψηφούν απαγορεύσεις, ανεξάρτητα από τον κίνδυνο. Ενώ ζούμε στα σπίτια μας, υπάρχουν εκείνοι που χλευάζουν την υγεία μας. Οι κανόνες ισχύουν για όλους! " Ο ήχος από το βίντεο δείχνει ότι οι άνθρωποι υπακούουν στους κανόνες καραντίνας ζητώντας από τους μετανάστες να μπουν μέσα. 

Βοσνία -Ερζεγοβίνη: Ο υπουργός ασφαλείας ζητεί απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από τους δρόμους
 

Καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο υπουργός ασφαλείας της Βοσνίας ζήτησε την απομάκρυνση των παράνομων οικονομικών μεταναστών από τους δρόμους έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη μετακίνησή τους. Ο Φαχρουίντ Ραντοντίν, υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας, κάλεσε τους αστυνομικούς από τους διάφορους δήμους της χώρας να απομακρύνουν τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες από τους δρόμους και να τους μεταφέρουν σε πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή νεοσυσταθέντες, κλειστούς καταυλισμούς μεταναστών.

"Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν έγγραφα που έχουν εκδοθεί από τα μεταναστευτικά κέντρα πρέπει να γυρνούν εκεί και η κυκλοφορία τους πρέπει να περιορίζεται", δήλωσε το υπουργείο Ασφάλειας της Βοσνίας. Όλο και περισσότερο, οι οικονομικοί μετανάστες έχουν γίνει αγκάθι στην πλευρά της κυβέρνησης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Πριν από μια εβδομάδα οι αρχές της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης συνέλαβαν έξι παράνομους οικονομικούς μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν με την κατηγορία της βιασμού ασυνόδευτων ανηλίκων που ζούσαν στο ίδιο στρατόπεδο μεταναστών. Λίγες μέρες νωρίτερα, μια μεγάλη φιλονικία ξέσπασε μεταξύ ομάδων μεταναστών κοντά στο κέντρο υποδοχής μεταναστών Miral.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ