Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Στο Χαλέπι της Συρίας μετά το σεισμό ο διοικητής της Δύναμης Quds του Ιράν

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο διοικητής της δύναμης Quds του Ιράν, στρατηγός Ισμαήλ Καάνι (Esmail Qaani), πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη βόρεια συριακή πόλη Χαλέπι, η οποία επλήγη σοβαρά από τον πρόσφατο σεισμό.

Πλάνα από την πόλη που επλήγη από την καταστροφή έδειξαν τον Ιρανό διοικητή να επιθεωρεί τις εργασίες παροχής βοήθειας σε ένα από τα καταφύγια που δημιουργήθηκαν για τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τον σεισμό.

Ο Καάνι διαδέχθηκε τον πρώην διοικητή της δύναμης Quds, στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί (Qassam Soleimani), ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης τον Ιανουάριο του 2020. Η δύναμη είναι η πτέρυγα ξένων επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Περισσότεροι από 3.100 σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 390 μόνο στην πόλη του Χαλεπίου. Ο σεισμός ξεκίνησε από τη νότια Τουρκία, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι.

Το Ιράν ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, μαζί με τη Ρωσία, το Ιράκ, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και την Τυνησία.

Το καταφύγιο που επισκέφτηκε ο Καάνι φέρεται να άνοιξε με άμεση βοήθεια από το Ιράν. Κατά την επίσκεψή του, ο διοικητής συναντήθηκε με εργαζομένους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και μερικές από τις εκτοπισμένες οικογένειες που έμειναν εκεί.

Ο καταστροφικός σεισμός πρόσθεσε στα προβλήματα της Συρίας, η οποία έχει ήδη εξαντληθεί από περισσότερο από μια δεκαετία πολέμου και δυτικών κυρώσεων.

Η επίσκεψη του Καάνι στο Χαλέπι αντανακλά την έναρξη της συμμαχίας του Ιράν με τη Συρία. Η Τεχεράνη παρέχει στη Δαμασκό στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη από το ξέσπασμα του πολέμου. Η επίσκεψη πιθανότατα θα προκαλέσει το Ισραήλ που θεωρεί τη δύναμη Quds ως την κορυφαία απειλή στη Μέση Ανατολή για την ασφάλειά του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ