Μέση Ανατολή

Πόλεμος κατασκόπων! Το Ιράν ανακοίνωσε «επιτυχείς επιχειρήσεις» κατά του Ισραήλ

Το Ιράν, τους τελευταίους μήνες, πραγματοποίησε μια σειρά από επιτυχημένες επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ και απέτρεψε μια σειρά εχθρικών σχεδίων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας και Πληροφοριών, Εσμαΐλ Χατίμπ (Esmaeil Khatib).

«Τους τελευταίους μήνες, εκτός από την αντιμετώπιση των συνωμοσιών της σιωνιστικής οντότητας, μπορέσαμε επίσης να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από επιτυχημένες επιχειρήσεις εναντίον αυτής της οντότητας, και αυτό δείχνει τη δύναμη ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας και των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε ο Χατίμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχάμαντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ (Mohammad Bagher Ghalibaf).

Ο υπουργός δεν αποκάλυψε τη φύση των επιτυχημένων επιχειρήσεων. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν επίσης απωθήσει και αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλές συνωμοσίες του Ισραήλ και τρομοκρατικών ομάδων κατά του Ιράν.

«Οι εχθροί του Ιράν απέτυχαν να εκμεταλλευτούν τις νόμιμες λαϊκές διεκδικήσεις και να τις μετατρέψουν σε διαμαρτυρίες, παρά τις προσπάθειές τους ως προς αυτό, λόγω των λαϊκών πολιτικών που υιοθέτησε η κυβέρνηση και του ενδιαφέροντός της για την ευημερία και τα αιτήματα των πολιτών», είπε.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανακοίνωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον υποτιθέμενο πυρήνα πρακτόρων της Μοσάντ που ισχυρίστηκε ότι συνέλαβε το Σάββατο. Το υπουργείο ισχυρίστηκε ότι ο πυρήνας αποτελούνταν από μέλη του κουρδικού κόμματος Κομάλα και προσπαθούσε να ανατινάξει μια «ευαίσθητη αμυντική βιομηχανία» στο κέντρο της χώρας.

Ο πυρήνας μετέφερε μια σειρά από μεγάλα και μικρά εκρηκτικά, πιστόλια με σιγαστήρες, φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ρούτερ, εξοπλισμό για να μεταμφιεστούν, ξένο και τοπικό νόμισμα και πλαστά έγγραφα ταυτότητας. Το υπουργείο συμπεριέλαβε φωτογραφίες που ισχυρίζονται ότι δείχνουν αυτόν τον εξοπλισμό.

Το ιρανικό υπουργείο ισχυρίστηκε ότι τα μέλη της Κομάλα παρουσιάστηκαν σε πράκτορες της Μοσάντ και ότι το κόμμα είναι «γνωστό» για τη διεξαγωγή «επιχειρήσεων πληρεξουσίου για λογαριασμό του Σιωνιστικού καθεστώτος». Το υπουργείο πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει τον αριθμό και την ταυτότητα των φερόμενων ως πρακτόρων.

Τη Δευτέρα, το κόμμα Κομάλα επιβεβαίωσε ότι ορισμένα μέλη του δέχτηκαν ενέδρα και συνελήφθησαν από ιρανικές δυνάμεις. Το κόμμα χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του ιρανικού υπουργείου Πληροφοριών «αβάσιμες κατηγορίες» και «μια δικαιολογία για περαιτέρω καταστολή στο Κουρδιστάν».

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν