Μέση Ανατολή

Ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα Ka-52 εκφοβίζουν την Τουρκία με «ελιγμούς θανάτου» στην Συρία - Μπλόκο της Μόσχας στην εισβολή του Ερντογάν

Οι προθέσεις της Τουρκίας να μεταφέρει χιλιάδες στρατεύματα, άρματα μάχης, πυροβολικό και άλλα όπλα στη Συρία για τη διεξαγωγή μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Δημοκρατίας με απώτερο στόχο την πιθανή κατάληψη της περιοχής, ανάγκασε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αεροσκάφη στις βόρειες περιοχές της Αραβικής Δημοκρατίας.

Ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα Ka-52 περιπολούν συνεχώς τις ζώνες της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Κλάδος Ελιάς» και «Ασπίδα του Ευφράτη», τις περιοχές που συνορεύουν με αυτήν τη ζώνη, καθώς και τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Αναφέρθηκε ότι ο ρωσικός στρατός απέτρεψε επανειλημμένα τις προσπάθειες της Τουρκίας να αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία και εμπόδισε τους στρατιώτες της να μετακινηθούν νοτιότερα. Επιπλέον, η ρωσική στρατιωτική αεροπορία δεν επιτρέπει την άφιξη του αμερικανικού στρατού σε αυτήν την περιοχή, παρόλο που οι Αμερικανοί έχουν ήδη εκφράσει τις προθέσεις τους να αποκτήσουν θέση στο βόρειο τμήμα της Συρίας με το πρόσχημα της ανάγκης να αποτρέψουν την τουρκική εισβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα στην παραμεθόρια περιοχή με την Τουρκία, καταρρίφθηκε ένα ρωσικό UAV Orlan-10. Αυτό φέρεται να διευκολύνθηκε από τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου από τον τουρκικό στρατό. Σχεδόν αμέσως μετά, ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 εντοπίστηκαν κοντά στα τουρκικά σύνορα να εκτελούν ελιγμούς.

Η πρόκληση της Τουρκίας, που φέρεται να σχετίζεται με την καταστροφή του ρωσικού αναγνωριστικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Orlan-10 με τη βοήθεια ενός συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου που αναπτύχθηκε κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, δεν πέρασε απαρατήρητη από τη διοίκηση των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων. Σύμφωνα με φιλοτουρκικές πηγές στη Συρία, μετά το περιστατικό με το ρωσικό drone πάνω από την πόλη Jarablus, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 περιπολούσαν τις θέσεις του τουρκικού στρατού και πραγματοποίησαν έναν τακτικό ελιγμό γνωστό ως "γαϊτανάκι θανάτου" (γνωστός και ως "carousel", "air carousel").

Έχοντας πραγματοποιήσει περιπολικές πτήσεις πάνω από το Jarablus, τα ρωσικά ελικόπτερα πέταξαν μακριά, αλλά η εμφάνισή τους έδρασε ως υπενθύμιση στην τουρκική πλευρά, υποδεικνύοντας ότι ο ρωσικός στρατός ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη Συρία, παρά την παρουσία χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών και δεκάδων χιλιάδων Τούρκων μισθοφόρων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ