Μέση Ανατολή

Έρχεται σύρραξη: Με εντολή Άσαντ καταρρίφθηκε Bayraktar TB2 - Απείλησαν S-300 οι Τούρκοι

Η Τουρκία προσπάθησε να καταστρέψει Συριακούς S-300.

Μετά από επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων και τoυ SAA σε βασικούς στόχους Τούρκων μισθοφόρων στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, έγινε γνωστό, ότι ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να καταστρέψει Συριακό S-300  που βρίσκεται κοντά στην πόλη Masyaf. 

Για αυτό, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, χρησιμοποιήθηκε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB2.

«Σύμφωνα με αναφορές από συριακές πηγές, το drone κατευθύνθηκε στην περιοχή της πόλης Masyaf (επαρχία Hama). Το drone, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ήταν οπλισμένο και επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίθεση σε στρατιωτική εγκατάσταση» αναφέρουν οι Ρώσοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια για αυτό από την Άγκυρα και τη Δαμασκό, αλλά η τουρκική πλευρά, εξακολουθεί να παραβιάζει τις συμφωνίες για τη Συρία, προμηθεύοντας όπλα σε τρομοκράτες και χτυπώντας τις θέσεις του συριακού στρατού.

Η Τουρκία, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2, για επίθεση στις θέσεις του συριακού στρατού, ωστόσο το drone καταρρίφθηκε με επιτυχία. 

Το γεγονός ότι μιλάμε για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2, δείχνει ότι το drone εκτοξεύτηκε, από απόσταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, διότι τα περισσότερα από τα drones που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι μισθοφόροι έχουν συνήθως εμβέλεια πτήσης έως 50-70 χιλιόμετρα.

Αναφέρεται ότι το κατεστραμμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κατευθυνόταν προς το Masyaf, όπου, προφανώς, στόχευε να χτυπήσει τις δυνάμεις της SAA και προφανώς, η Άγκυρα σκόπευε να χτυπήσει ως απάντηση, στον βομβαρδισμό μεγάλης κλίμακας των θέσεων των Τούρκων μισθοφόρων στο Ιντλίμπ και τη Λατάκια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το drone απογειώθηκε από το έδαφος της Τουρκίας, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι το drone δεν μπορούσε να παραδοθεί στο βόρειο τμήμα της Συρίας από τον τουρκικό στρατό.

Το drone σύμφωνα με πληροφορίες, καταστράφηκε από το Pantsir-S. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η Τουρκία, επικρίνει σφόδρα την Ρωσία για τα αντιαεροπορικά συγκροτήματα Pantsir-S, δηλώνοντας μέσω αξιωματούχων της, ότι κατέστρεψε πολλά από τα τουρκικά drone, τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη.

Όσο αφορά το τελευταίο επεισόδιο, «Στην επικράτεια της Συρίας, το τουρκικό UAV που καταρρίφθηκε από το "Pantsir" ήταν μια εξαιρετική επιβεβαίωση της τουρκικής προπαγάνδας των ανίκητων Bayraktar, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», καταλήγει Ρώσος ειδικός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...