Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τουρκία: Φωτιές κοντά & σε στρατόπεδα

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι η Τουρκία, καθώς οι φωτιές πλέον έχουν ξεφύγει. Μετά τις πυρκαγιές στη Μερσίνη, την Αττάλεια, το Αϊντίν και τη Μούγλα και την απόπειρα δολιοφθοράς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Άγκυρα, οι Τούρκοι και επίσημα κατηγούν το ΡΚΚ. 

Μάλιστα, το ''δεξί'' χέρι του Ερντογάν, ο Ι. Καραγιούλ ανέφερε τα εξής: ''Το ΡΚΚ, που έκαψε δάση σε 43 μέρη μέσα σε 2 ημέρες''!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτιές ξεκίνησαν από την «Πρωτοβουλία Παιδιά της Φωτιάς», η οποία έχει σχέση με το YPG/PKK. Oι φωτιές πλησίον και των στρατοπέδων των ΤΕΔ στη δυτική Μικρά Ασία οφείλονται κυρίως στην συγκεκριμένη οργάνωση και σε λίγες ώρες θα βγάλουν και σχετική ανακοίνωση. 

Δηλώσεις Altun

Ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Fahrettin Altun υπενθύμισε ότι έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για τα αίτια των δασικών πυρκαγιών σε πολλές επαρχίες, ιδιαίτερα στην Αττάλεια.

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Altun είπε, "Οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν.''

Από την άλλη, η δασική πυρκαγιά σε 3 συνοικίες της Μερσίνα συνεχίζεται. Κινητοποιούνται ομάδες για την κατάσβεση των πυρκαγιών στις περιοχές Aydıncık, Bozyazı και Silifke.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε τρεις διαφορετικές περιοχές στην Οσμανιέ. Η φωτιά που ξεκίνησε στη γειτονιά Dereobası τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ και η φωτιά στην περιοχή Kazmaca Village Tülüce τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί. 5 άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με την πυρκαγιά στην περιοχή Dereobası. Στη φωτιά, που ξέσπασε στην περιοχή Καρατεπέ της συνοικίας Καντιρλί, εξακολουθούν να παρεμβαίνουν αεροπορικές και χερσαίες ομάδες.

Οι επιθέσεις αυτές ανήκουν στην οργάνωση του ΡΚΚ εντός τουρκικού εδάφους και αφορούν ξεκάθαρα αστικό πόλεμο κατά του καθεστώτος Ερντογάν.   

Πρόκειται σαφώς για σχέδιο πρόκλησης αντιποίνων των Κούρδων κατά της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ νέες πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να φοβάται τρομερό κύμα επιθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες, ναυστάθμους και πολεμικά αεροδρόμια, καθώς και εργοστάσια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

 

 

 

 

 

 

https://twitter.com/RT_com/status/1420754988368760849

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ