Μέση Ανατολή

Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει νέες κορβέτες από την Γερμανία

Το Ισραήλ, θέλοντας να ενισχύσει το Πολεμικό του Ναυτικό, ήλθε σε συμφωνία με την Γερμανία για την κατασκευή 4 κορβετών.

Το συμβόλαιο για την παράδοση των τεσσάρων κορβετών SA'AR 6, υπογράφηκε τον Μάιο του 2015. Μετά τη φάση σχεδιασμού, η φάση κατασκευής ξεκίνησε με την πρώτη τελετή κοπής του πλοίου,  τον Φεβρουάριο του 2018.

Μόνο 15 μήνες μετά την κοπή του πρώτου χάλυβα, το πλοίο είχε κατασκευαστεί και  τον Μάιο του 2019, το INS Magen έλαβε το όνομά του, στο Kiel και παραδόθηκε το Νοέμβριο του 2020.

Οι ακόλουθες δύο μονάδες της σειράς, έχουν επίσης προγραμματιστεί για παράδοση το 2021. Αξίζει να αναφερθεί, οτι το Ισραηλινό Ναυτικό, εξοπλίζει το ίδιο τις  κορβέτες με ραντάρ και οπλικά συστήματα.

Οι κορβέτες κατηγορίας  SA'AR 6,  θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του Ισραηλινού Ναυτικού για τα επόμενα 30 χρόνια. Με μήκος 90 μέτρα και μετατόπιση περίπου 2.000 τόνων, οι κορβέτες, διαθέτουν αντιπυραυλικό σύστημα  υψηλής τροχιάς και αναστολέα πυροβολισμού υψηλής τροχιάς, δυνατότητα στενής και μεγάλης επίθεσης, δυνατότητες μακροπρόθεσμης επιβίωσης, θάλασσας και αέρα, και την ικανότητα μεταφοράς ελικοπτέρου Seahawk.

Επιπλέον, τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με το Naval Iron Dome, Barak 8, ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, συστήματα άμυνας στον κυβερνοχώρο και μέσα ανίχνευσης και επιτήρησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ