TB-001
Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Ένταση: Η Κίνα πετά τον "Σκορπιό με τις Δύο Ουρές" στο Στενό της Ταϊβάν! (Εικόνες)

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Πεκίνο έχει αυξήσει τις παραβιάσεις με drones στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, πετώντας καθημερινά μη επανδρωμένα οχήματα μάχης και αναγνώρισης.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε πως 45 κινεζικά αεροσκάφη πέταξαν γύρω από την χώρα. 25 από τα αεροσκάφη που ανιχνεύθηκαν πέταξαν ακριβώς στο μέσο του στενού της Ταϊβάν. Αυτή η γεωγραφική τοποθεσία αποτελεί το σύνορο μεταξύ του κράτους και της ενδοχώρας της Κίνας. Οι πραγματικές πορείες πτήσης φαίνονται στην εικόνα.

Στις 4 Αυγούστου η Ιαπωνία ανέφερε πως τουλάχιστον ένα ΤΒ-001 αιωρούνταν πάνω από την θάλασσα στο νοτιοανατολικά τμήμα της χώρας. 

Ποιο Είναι το TB-001;

Το TB-001, το οποίο συχνά αναφέρεται και ως "σκορπιός με δύο ουρές" (twi-tailed scorpion), είναι ένα μαχητικό και κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα. Το UAV δημιουργήθηκε από την Sichuan Tengden Technology, επιδεικνύει βεληνεκές 6.000 χιλιομέτρων και έχει μέγιστη διάρκεια πτήσης 35 ωρών. 

Η China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) κυκλοφόρησε το drone σταθερών πτερύγων TB-001 τον Σεπτέμβριο του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σχεδιασμός ατράκτου με διπλό πίσω πτερύγιο (ουρά) βοηθά το όχημα να ξεχωρίζει από άλλα αεροσκάφη. Τα δύο πίσω κάθετα πτερύγια ενώνονται με ένα κάθετο πτερύγιο.

Αυτή η διάταξη χρησιμοποιείται σε αρκετά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του αξιόλογου P-38 Lightning Fighter του Β' Παγκόσμιο Πολέμου.

Δυνατότητες

Το drone TB-001 είναι ικανό να εκτοξεύει μία ποικιλία πυραύλων, συμπεριλαμβανομένης της κλάσης πυραύλων αέρος-εδάφους 20 κιλών Ar-2. Ο πύραυλος έχει ένα σχετικά ελαφρύ βάρος και μπορεί να υποστηριχθεί από τέσσερεις βάσεις τοποθέτησης.

Το drone είναι συμβατό με τρεις προηγμένους πυραύλους cruise από την σειρά πυραύλων AR. Ο πύραυλος cruise AR-3 για παράδειγμα, ζυγίζει 100 κιλά και παίρνει ενέργεια από έναν πολύ μικρό στροβιλοκινητήρα (turbojet).

Ο πύραυλος cruise AR-3 είναι ιδανικός για να χτυπά εχθρικά ραντάρ ελέγχου πυρός και ραντάρ προειδοποίησης που δεν διαθέτουν ισχυρή προστασία. Αφού μπει στην εχθρική ζώνη, ο πύραυλος αυτόματα ανιχνεύει σήματα ραντάρ και κατευθύνεται προς αυτά.

Ο πύραυλος αέρος-εδάφους Blue Arrow LJ-7 (Μπλε Βέλος) μπορεί επίσης να εκτοξευθεί από το σύστημα ελέγχου του UAV TB-001. Το όπλο αυτό είναι συμβατό με δορυφορικές επικοινωνίες.

Από την άλλη, οι συχνές παραβιάσεις έχουν αναγκάσει τις ταϊβανέζικες αρχές να αντιδράσουν υπό πίεση. Ο πρόεδρος της χώρας Tsai Ing-wen, έχει προειδοποιήσει την Κίνα πως ο στρατός του κράτους δεν θα παραμείνει απαθής σε περίπτωση επιθετικότητας. 

GALLERY

TB-001
TB-001
TB-001
TB-001
TB-001
TB-001
TB-001
TB-001
TB-001
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...