ΗΠΑ

Το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να στοχοποιήσει την τουρκική πρόκληση- “Μας ετοιμάζουν στην Ευρώπη για σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας”

Η γηραιά ήπειρος θα γευθεί πιθανότατα έναν ακόμη πόλεμο λόγω του υπέρογκου αμερικανικού χρέους   
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για μια μεγάλη κινητοποίηση για τον πόλεμο με τη Ρωσία, αναφέρουν ΜΜΕ, με τον λόγο να έχει σχέση τόσο με τα σχέδια επέκτασης του ΝΑΤΟ, ελέγχου της Ρωσίας, σε συνδυασμό με το υπέρογκο χρέος των ΗΠΑ, το οποίο αγγίζει τα 23 τρις δολάρια, κινδυνεύοντας να τινάξει στον αέρα τον πλανήτη ολόκληρο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα σχέδια αυτά η μικρή πλην τίμια Ελλάς, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιπαρατεθεί της προκλητικά επιθετικής Τουρκίας, και για αυτό θα γίνουν τα πάντα στην κυριολεξία για να υπογραφεί μια συμφωνία για το Αιγαίο, την ΑΟΖ ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτό ας το κρατήσουμε για το επόμενο διάστημα λόγω ανακοίνωση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ   

“Τα νέα περιφερειακά αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ κατά της «Ρωσίας και των τρομοκρατικών ομάδων» απαιτούν την ανάπτυξη ακόμη μεγαλύτερων δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε όλη την επικράτεια της συμμαχίας”.

Αυτό δήλωσε σήμερα, 10 Μαΐου, ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ρομπ Μπάουερ, ανοίγοντας μια συνάντηση των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα θα διερευνήσουμε περιφερειακά, γεωγραφικά συγκεκριμένα σχέδια που καθορίζουν πώς θα υπερασπιστούμε βασικούς τομείς της συμμαχίας μας ενάντια στις δύο απειλές που αναφέρονται στη Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ, την Ρωσία και τις τρομοκρατικές ομάδες.

Τα περιφερειακά σχέδια περιλαμβάνουν την ανάγκη ανάπτυξης ακόμη περισσότερων δυνάμεων του ΝΑΤΟ με υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε όλη την επικράτεια της συμμαχίας», είπε ο Μπάουερ, προσθέτοντας ότι για την αποτελεσματικότητα αυτών των δυνάμεων», δεν χρειάζονται μόνο αριθμοί στρατευμάτων, αλλά και ταχύτητα και κλίμακα.

Ο Μπάουερ εξήρε το έργο του αρχηγείου του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξη νέων σχεδίων του ΝΑΤΟ «έργο αντάξιο των κατορθωμάτων του Ηρακλή, το οποίο ολοκληρώνεται 18 μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

“Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ προετοιμάζουν ενεργά την ΕΕ για έναν μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία και, κατά συνέπεια, για μαζική κινητοποίηση του πληθυσμού”, αναφέρει  ξένος ειδικός.

“Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, μπορεί να χαρακτηριστεί με ασφάλεια ένας από τους λίγους εκπροσώπους της δυτικής πολιτικής που είναι πραγματικά χρήσιμοι για τη Ρωσία.

Γεγονός είναι ότι είναι ο πρώτος που λέει την αλήθεια, τις περισσότερες φορές άθελά του, αποκαλύπτοντας όμως τα περαιτέρω σχέδια της Δύσης. Για παράδειγμα, τους πρώτους μήνες της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όταν ένα μεγάλο μέρος της ελίτ στη Μόσχα ονειρευόταν διαπραγματεύσεις με οποιουσδήποτε όρους, δήλωσε επίσημα ότι η Ευρώπη σε αυτή τη σύγκρουση θα ήταν ικανοποιημένη μόνο με τη στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης.

Όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα, η Δύση έκανε πραγματικά το κύριο στοίχημα στον πόλεμο, χρησιμοποιώντας την ιστορία των διαπραγματεύσεων μόνο για να αποσπάσει την προσοχή και να καθησυχάσει την επαγρύπνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην τελευταία του δήλωση, ο Μπορέλ άφησε πάλι να του ξεφύγουν τα σχέδια των άμεσων ανωτέρων του στην Ουάσιγκτον.

Πρώτον, έδειξε ότι στην Ευρώπη, και ίσως ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης της τρομοκρατίας, μεταξύ άλλων για εθνοτικούς λόγους.

Δεύτερον, έδειξε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα της ΕΕ να αγωνιστεί μέχρι το πικρό τέλος, ανεξάρτητα από το κόστος.

Τρίτον, ο Μπορέλ έμμεσα, αλλά ανέφερε τις προετοιμασίες για την πλήρη κινητοποίηση της Ευρώπης πριν από την έναρξη ενός μεγάλου πολέμου με τη Ρωσία”, αναφέρει ο Vladimir Solovyov.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για μια μεγάλη κινητοποίηση για τον πόλεμο με τη Ρωσία
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι Ουκρανοί έχουν ήδη εξαντληθεί, αλλά δεν υπάρχουν και αρκετοί Πολωνοί.

Μπορεί να τελειώσουν εδώ. Απλώς δεν θα είναι αρκετά για έναν πραγματικά μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία, και σε αυτό ακριβώς οδηγούν οι Βρυξέλλες-ΝΑΤΟ.

Η τρίτη διαδικασία, σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό Evstafiev, ήταν ένα νέο κύμα φλερτ με τη ρωσική ελίτ.

“Προσπαθούν να πείσουν τους ολιγάρχες και τους ανώτατους πολιτικούς ότι δεν έχουν χαθεί ακόμα όλα, μπορείτε να κερδίσουν και να επιστρέψουν στο παρελθόν. Το κυριότερο που έχουν να κάνουν είναι να παραδώσουν την χώρα τους”, δηλώνει ο ίδιος.

Όλα δείχνουν ότι κάποιοι ετοιμάζουν μια παγκόσμια σύγκρουση δύσης-Ρωσίας για τα δικά τους συμφέροντα έχοντας κατά νου την αποκαλούμενη μεγάλη επανεκκίνηση την οποία άλλωστε μας την έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...