ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ: Επίδειξη ισχύος! Εκτόξευσαν διηπειρωτικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή

Σήμερα, ο αμερικανικός στρατός εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό πύραυλο που φέρει πυρηνική κεφαλή.

Πρόκειται για τον «Minuteman III», η δοκιμή του οποίου θα συνέβαινε νωρίτερα, ωστόσο αναβλήθηκε προκειμένου να αποτραπούν οι εντάσεις με την Κίνα, λόγω της πρόσφατης επίσκεψης της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, η δοκιμή «έδειξε την ετοιμότητα των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων και παρέχει εμπειστοσύνη στην αποτελεσματικότητα της πυρηνικής αποτροπής». Ξεκαθαρίζεται, δε, ότι στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 300 τέτοιες δοκιμές, ενώ η εκτόξευση δεν σχετίζεται με οποιοδήποτε γεγονός της διεθνούς συγκυρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από βάση στην Καλιφόρνια και κατέληξε στη θάλασσα των νησιών Μάρσαλ, περίπου 6.760 χιλιόμετρα μακριά. Ο πύραυλος έχει συνολικό βεληνεκές 9.660 χιλιόμετρα και ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 24.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...