ΗΠΑ

Η πιο θανατηφόρα Πολεμική Αεροπορία στον κόσμο: Ομάδα 6 και πύραυλοι AIM-120D και AIM-120C3

Τα μέλη της ομάδας 6 του Κέντρου Επιχειρησιακών Δοκιμών και Αξιολόγησης της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέλυσαν πρόσφατα δύο από τις πρώτες αναπτυξιακές και επιχειρησιακές δοκιμαστικές βολές πυραύλων για το F-15EX Eagle II.

 Μηχανικοί και αναλυτές από το τμήμα AFOTEC Detachment 6 F-15, ταξίδεψαν στην αεροπορική βάση Eglin και στο Tyndall AFB , αμφότερα στη Φλόριντα, για να αντλήσουν αποτελέσματα από τις βολές πυραύλων AIM-120D και AIM-120C3 που πραγματοποιήθηκαν ως μέρος του Προγράμματος Αξιολόγησης Συστήματος Όπλων (WSEP), που διευθύνεται από την 53η πτέρυγα του Eglin. Αυτές οι βολές πυραύλων που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Ιανουαρίου, έδειξαν πώς το F-15 EX μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο θέατρο επιχειρήσεων και παρείχαν το πλαίσιο που απαιτείται για το Detachment 6, για να επαληθεύσει την μαχητική του ικανότητα.

«Ένα από τα κύρια σημεία από αυτές τις βολές με ζωντανή φωτιά είναι ότι, το τζετ μπορεί ξεκάθαρα να λειτουργήσει ως ένα οπλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας, ακινητοποιημένο», δήλωσε ο Denbin,  επικεφαλής μηχανικός δοκιμών της ομάδας. «Το F-15EX μπορεί να πυροβολεί από σημαντικά αυξημένο βεληνεκές – πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο μαχητικό στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – και παρέχει τη μοναδική ικανότητα να κρατά 12 AMRAAM ή άλλα μεγάλα πυρά», είπε.

Αυτή η ικανότητα μακράς εμβέλειας, η δυνατότητα ακινητοποίησης είναι θεμελιώδης πυλώνας για τη διασφάλιση της προβολής ισχύος των ΗΠΑ σε παγκόσμια κλίμακα.

«Καθώς οι αντίπαλοι συνεχίζουν να αναπτύσσουν ικανότητα μάχης, τα οπλικά συστήματα με ικανότητα στάσης, όπως το EX, θα είναι κρίσιμα για τη διατήρηση ενός τακτικού πλεονεκτήματος», είπε ο Denbin.

Ενώ τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τις λήψεις του WSEP ήταν χρήσιμα, οι αναλυτές και οι μηχανικοί του Detachment 6 εστίασαν σε περισσότερα από τη συλλογή δεδομένων. Τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν εξερευνήσει πώς ακριβώς αποδίδει το F-15 EX, ως μέρος ενός πακέτου δυνάμεων με μαχητικά πέμπτης γενιάς.

«Η ανάλυση στοιχείων δεδομένων είναι πάντα σημαντική», δήλωσε ο  Υπολοχαγός Hagan Strader, επικεφαλής αναλυτής. «Ως επιχειρησιακός οργανισμός δοκιμών, επικεντρωνόμαστε στο να επικοινωνούμε ακριβώς τι μπορούν να περιμένουν οι πιλότοι από το EX, όταν έρθει η ώρα να πολεμήσουν. Ακόμη και σε μη ταξινομημένο επίπεδο, οι νέες δυνατότητες που προσφέρει το F-15 EX το ωθούν στο μέλλον της μάχης. Αυτή είναι μια πλατφόρμα, που μπορεί να λειτουργήσει με διεισδυτικά στοιχεία σε έναν χώρο μάχης, με δυνατότητα δικτύου με τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στους αντιπάλους μας», είπε.

Το WSEP και άλλες αποκλειστικές αποστολές F-15E και F-15EX, έχουν επίσης δημιουργήσει βασικές πληροφορίες για την απόδοση του Eagle Passive Active Warning Survivability System ή EPAWSS. Το EPAWSS παρέχει τόσο στο F-15E όσο και στο F-15EX, πλήρως ενσωματωμένη προειδοποίηση ραντάρ, καθώς και προηγμένη δυνατότητα εμπλοκής και αντιμέτρων σε περιβάλλοντα με μεγάλη αμφισβήτηση, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του EPAWSS BAE Systems. Η BAE Systems τονίζει επίσης ότι, το EPAWSS παρέχει στους πιλότους και στους διαχειριστές μάχης «μέγιστη επίγνωση της κατάστασης συλλέγοντας και επεξεργάζοντας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, δημιουργώντας στιγμιαία μια ολοκληρωμένη εικόνα 360 μοιρών του χώρου μάχης».

«Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις του WSEP μας δείχνει ακριβώς πόσο χρήσιμο είναι το EPAWSS», είπε ο Denbin. «Έχουμε ήδη δει ότι το F-15EX μπορεί να χρησιμεύσει ως πλεονέκτημα, αλλά το EPAWSS αποδεικνύει ότι το τζετ μπορεί επίσης να μπει στη μέση μιας μάχης και να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους αντιπάλους μας», ανέφερε.

Οι αναλυτές του AFOTEC Detachment 6 εξέτασαν επίσης, δεδομένα EPAWSS που προέρχονται από τη συμμετοχή του F-15E σε πολλές επιχειρησιακές δοκιμαστικές αποστολές F-35A Lighning II.
 

«Είτε σε έναν πιο παθητικό ρόλο παρεμβολής, είτε ως πακέτο επακόλουθων χτυπημάτων, ένα F-15E ή EX με EPAWSS προκαλεί επιζήμιες επιπτώσεις στον χώρο απόφασης των αντίπαλων δυνάμεων», είπε ο Strader. «Αυτό το σύστημα, δίνει στα πληρώματα πολλές περισσότερες επιλογές όταν πολεμούν μέσω αμφισβητούμενου εναέριου χώρου και δίνει τη δυνατότητα σε άλλα στοιχεία stealth, σε ένα πακέτο δύναμης – όπως ένα F-22 (Raptor), F-35 ή άλλα φουτουριστικά διεισδυτικά περιουσιακά στοιχεία – για την αποτελεσματικότερη εξουδετέρωση των απειλών», και συνεχίζει:

«Η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει αυτήν τη στιγμή να αποκτήσει 80 αεροσκάφη F-15EX. Το AFOTEC Detachment 6, είναι υπεύθυνο για την παράδοση της επιχειρησιακής αλήθειας σχετικά με το F-15EX, και η ομάδα δοκιμών F-15 στοχεύει να το κάνει με την ταχύτητα της συνάφειας», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ken Juhl, διευθυντής δοκιμών F-15 και AFOTEC Detachment. 6 υποδιοικητής. «Αυτό το πρόγραμμα είναι μοναδικό στο ότι, δεν αποκτούμε αεροσκάφη σε χρονικές κλίμακες δεκαετιών, βλέπουμε αυτό το πρόγραμμα να εξελίσσεται κάθε εβδομάδα».

Για να παραμείνει μπροστά σε αυτόν τον γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, η ομάδα κυκλοφόρησε μια σειρά από Αναφορές Επιχειρησιακών Επιπτώσεων ή OIR, που περιγράφουν λεπτομερώς ακριβή ευρήματα από δοκιμαστικά συμβάντα, τα οποία περιλαμβάνουν σημαντικές επιπτώσεις για τον στόλο.

«Σε ένα ευέλικτο πρόγραμμα εξαγορών, τα αποτελέσματα από τις δοκιμές πρέπει να ταιριάζουν με την ταχύτητα με την οποία κινείται το πρόγραμμα, διαφορετικά γίνονται γρήγορα παρωχημένα», είπε ο Juhl.

Ενώ τα OIR έχουν σχεδιαστεί για να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους σχετικά, με τα αποτελέσματα από τις δοκιμές AFOTEC Detachment 6, προκαλούν επίσης, εισροές από όλους τους οργανισμούς που διαδραματίζουν ρόλο στο πρόγραμμα F-15EX.

«Οι OIR μας επιτρέπουν να αναφέρουμε τα αποτελέσματα γρήγορα, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη διαδικασία απόκτησης να έχουν άφθονο χρόνο για να αντιμετωπίσουν τυχόν ανησυχίες ή αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στην πλατφόρμα πριν από την εκτόξευση του αεροσκάφους», είπε ο Denbin.

Έχοντας επιβεβαιώσει το F-15EX μεγάλης εμβέλειας, την ικανότητα στάσης καθώς και την αποτελεσματικότητα του EPAWSS σε έναν έντονα αμφισβητούμενο χώρο μάχης, η ομάδα αλλάζει τώρα τις ταχύτητες προς την προετοιμασία για τον δεύτερο γύρο αποκλειστικών επιχειρησιακών δοκιμαστικών αποστολών για το αεροσκάφος.

«Αυτές οι αποστολές θα γίνουν στο Nellis AFB το φθινόπωρο του 2022», είπε ο Juhl. «Το AFOTEC Detachment 6 είναι πεπεισμένο ότι, αυτές οι αποστολές θα συνεχίσουν να δείχνουν ακριβώς γιατί το EPAWSS και το EX, είναι το είδος των οπλικών συστημάτων που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε η πιο θανατηφόρα Πολεμική Αεροπορία στον κόσμο».


 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...