ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Νέα σενάρια αστικού πολέμου! Οι Αμερικανοί κομάντος σε άσκηση κατά εξέγερσης σε αμερικανικό έδαφος

Έχουμε γράψει κατά καιρούς για τις Ασκήσεις “διαχείρισης κρίσεων” σαν πρόβα για αστικό πόλεμο.

Τώρα οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ θα προσομοιώσουν μια εξέγερση σε αμερικανικό έδαφος στις επερχόμενες μαζικές αντισυμβατικές πολεμικές ασκήσεις.

Την ίδια στιγμή δημιουργείται φράχτης εντός του Λευκού Οίκου, για άγνωστους λόγους έως τώρα.

Τα αμερικανικά πράσινα μπερέ θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ειδικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα αυτόν τον μήνα.

Η όλη ...άσκηση θα είναι πολύ ρεαλιστική και θα εκτείνεται σε πολύ μεγάλη έκτασης περιοχή, αναφέρουν οι πληροφορίες.

https://twitter.com/defensearab/status/1481527446281273351

Μάλιστα, οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε τέτοιες ασκήσεις, πιστοποιούνται ως «ικανές», ώστε να συνδράμουν το έργο των άλλων μηχανισμών σε περίοδο ..κρίσεων.

Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται αυτού του τύπου ασκήσεις, αφορά το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Η ολοένα και πιο συχνή άσκηση Ενόπλων Δυνάμεων, διαφόρων χωρών σε συνεργασία μάλιστα με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, στην αντιμετώπιση «ταραχών» σε αστικές περιοχές, προκαλούν πολλά και διαφόρου τύπου ερωτηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παρουσία του Στρατού σε διάφορες χώρες αυξάνεται με κάθε αφορμή. Για παράδειγμα προ ημερών στην Βρετανία με αφορμή την κρίση καυσίμων περίπου 200 στρατιωτικοί - εκ των οποίων οι μισοί οδηγοί - αναπτύχθηκαν στην επιχείρηση Escalin.

Το δε περασμένο καλοκαίρι με αφορμή τον Covid στο Σίδνεϊ στρατεύματα αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν στην επιβολή του lockdown, Η Αυστραλία ανέπτυξε εκατοντάδες στρατιώτες στο Σίδνεϊ για να βοηθήσουν στην επιβολή του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας με αρμοδιότητες περιπολίας αλλά ενδεχομένως και...κάτι παραπάνω! Πολλοί όμως αμφισβήτησαν εάν η στρατιωτική επέμβαση ήταν απαραίτητη, χαρακτηρίζοντάς την βαριά.

Προ μηνών εντύπωση είχαν προκάλεσει οι αστικού τύπου  στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρίγα της Λετονίας και συνάμα εξόργισαν τους κατοίκους καθώς οι στρατιώτες πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές ασκήσεις στους δρόμους της λετονικής πρωτεύουσας.

Η πόλη μετατράπηκε σε προσομοιωμένη εμπόλεμη ζώνη, με βαριά οπλισμένους στρατιώτες να πυροβολούν με όπλα ανάμεσα σε έκπληκτους πολίτες, στους οποίους φαίνεται ότι δεν είχε δοθεί καμία προειδοποίηση για τις ασκήσεις. Τα πλάνα της άσκησης δεν έδειξαν κανένα σημάδι ή όριο καθώς πολίτες περνούσαν μέσα από ομάδες στρατιωτών που πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον, που πραγματοποιούσαν ασκήσεις μάχης και παραβιάσεις κτιρίων στο πλαίσιο πολεμικών ασκήσεων που διεξάγονταν από χώρες του ΝΑΤΟ.

Στην Ελλάδα

Αξίζει να θυμίσουμε πως προ ετών είχαμε και στην Ελλάδα επανάληψη της άσκησης Καταστολής Πλήθους «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ» στην περιοχή Νέα Σάντα το 2013 στο Κιλκίς με την ονομασία  «ΤΑΛΩΣ-13».

Η όλη άσκηση είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της  Επιχειρησιακής Αξιολόγησης του Σχηματισμού "HELBROC" και συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουκρανία. Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό που παίρνει εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επεμβαίνει κατόπιν απόφασης αποκλειστικά και μόνο από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία

Τέλος, σε "αστικό τοπίο" διεξήχθη και μια ακόμη άσκηση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων αυτήν την φορά.

Το βίντεο δείχνει τις Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις να προσομοιώνουν μια τακτική βαλλιστική ασπίδα σε μίνιβαν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο με βολές για σκοπούς εκπαίδευσης και επίδειξης.

Κάτι φοβούνται όλες οι κυβερνήσεις ή έχουμε απλά σενάρια για καταστάσεις που μόνο σε ταινίες του Χόλιγουντ έχουμε δεί;    

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ