ΚΥΣΕΑ
Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μυστήριο με το ΚΥΣΕΑ- Έχει βάλει στον «πάγο» τις προετοιμασίες για την υποδοχή των RAFALE

Παγωμάρα επικρατεί στα επιτελεία στην Αθήνα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα από κυβερνητικούς κύκλους έρχεται ΚΥΣΕΑ με θέμα τις κρίσεις στις τάξεις των ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «παίζουν» τρείς ημερομηνίες. Η μία είναι η σημερινή δηλαδή η 14η Ιανουαρίου και οι άλλες δύο είναι η 17η και 18η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα εξετάζεται η μετακίνηση του νυν ΑΓΕΑ στο ΝΑΤΟ. Ερώτημα αναπάντητο παραμένει το τι θα γίνει με τον νυν ΑΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους αρκετές πιθανότητες διαδοχής του συγκεντρώνει ο νυν ΑΓΕΝ Πετράκης κάτι που φάνηκε πως θα συνόδευε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στη Γαλλία αν δεν πρόκυπτε το θέμα με τον κορονοϊό που κράτησε πίσω τον Ναύαρχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενδεικτικό της «παγωμάρας» αυτής είναι το γεγονός πως ενώ την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου έρχονται τα 6 πρώτα μαχητικά Rafale στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την υποδοχή τους με κάθε επισημότητα. Ακόμα και προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους δεν έχει επικοινωνηθεί τίποτα περισσότερο πέραν της ημερομηνίας!

Το γεγονός δεν έχει κάν «διαφημιστεί» από το ΥΠΕΘΑ και πολύ περισσότερο από το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο μιας ψυχολογικής επιχείρησης προς τους απέναντι καθώς ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος δεν είναι και 100% σίγουρος αν θα είναι στη θέση στις 19 Ιανουαρίου αν τελικά πραγματοποιηθεί το εν λόγω ΚΥΣΕΑ στις προαναφερθείσες ημερομηνίες.

Η «μπάλα» βρίσκεται στο Μαξίμου που θα πάρει την σχετική απόφαση σε κάθε περίπτωση και αν και οι ενδείξεις είναι πως παρά τα θέματα που υπάρχουν δεν θα πειραχτεί από την θέση του ο νυν ΑΓΕΕΘΑ εντούτοις το όλο κλίμα αναμονής που έχει δημιουργηθεί έχει βάλει στον «πάγο» αρκετά ζητήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τουρκική διείσδυση στο Αιγαίο-Στα δικαστήρια Ροδίτης και Τούρκοι μέτοχοι ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που έπαθε ζημιά 120.000 ευρώ

Οι ίδιοι Τούρκοι ήταν ταυτόχρονα και μέτοχοι σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Ρόδο-Ο Φιντάν θέλει επιχειρηματικές...
Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...