Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Όλο το working plan της Dassault Aviation Group για τα Rafale! «Δηλώνει» ότι προχωρά κανονικά το πρόγραμμα για την χώρα μας

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην 114 Πτέρυγα Μάχης, αναμένεται να φτάσουν την 19η Ιανουαρίου 2022 τα πρώτα έξι Rafale από τα συνολικά 18, που θα προστεθούν στον στόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Εκείνη την ημέρα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας αναμένεται να βρεθούν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και υψηλόβαθμοι Γάλλοι αξιωματούχοι, προκειμένου να γίνει η επίσημη τελετή παρόδοσης - παραλαβής των δύο διθέσιων και των 4 μονοθέσιων αεροσκαφών.

Το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη και των 18 Rafale (12 μεταχειρισμένων και 6 καινούργιων) που αποκτήσαμε από τη Γαλλία είχε και έχει ως εξής:

Μετά την παραλαβή του πρώτου να παραλαμβάνουμε ένα περίπου κάθε μήνα με στόχο μέχρι το τέλος του 2021 να έχει παραληφθεί η πρώτη εξάδα, όπως και έγινε. Το 2022 αναμένεται να παραληφθούν τα έξι καινούργια και έως τις αρχές του 2023 θα έχουν παραληφθεί και τα υπόλοιπα.

Η DASSAULT AVIATION τελειώνει τη χρονιά με παραδόσεις και παραγγελίες αεροσκαφών. Στον ετήσιο απολογισμό της εταιρείας παραδόσεις, παραλαβές παραγγελιών και ανεκτέλεστο αριθμό νέων αεροσκαφών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, η DASSAULT δεν διευκρινίζει το πρόγραμμά της για την χώρα μας και την τύχη των υπόλοιπων μαχητικών που αναμένει η χώρα μας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι υπάρχει ειδική αναφορά για τα υπό παραγγελία Rafale των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα του 2021.

Συγκεκριμένα η DASSAULT AVIATION αναφέρει:

ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΥΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟ 2021

Παραγγέλθηκαν 51 Falcon, έναντι 15 το 2020.

Παραγγέλθηκαν 49 Rafale(*) (37 Export και 12 Γαλλία).
(*) Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τη σύμβαση Rafale ΗΑΕ η οποία αναμένεται  το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ:

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2021, το ανεκτέλεστο περιλαμβάνει:
• 55 Falcon σε σύγκριση με 34 Falcon στις 31 Δεκεμβρίου 2020,
• 86 Rafale σε σύγκριση με 62 Rafale στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Η Dassault Aviation Group θα ανακοινώσει στις 4 Μαρτίου 2022 τα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους. Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο τον αριθμό των νέων αεροσκαφών. Ο Όμιλος υπενθυμίζει ότι τα ποσά σε ευρώ θα δημοσιευθούν στις 4 Μαρτίου 2022.

Είναι ασφαλές να πούμε, ότι η Dassault  είναι σε καλό δρόμο παρά τα εξαιρετικά ταραχώδη τελευταία χρόνια και  δεν θα προκληθεί  καθυστέρηση στις μη παραδοθείσες και ανεκπλήρωτες εκκρεμότητες,  ένα πιθανό πρόβλημα που θα μπορούσε να προκύψει σε τέτοιου είδους μεγάλα συμβόλαια, πόσο μάλλον όσο αφορά την χώρα μας ,καθώς προκύπτει επιτακτική ανάγκη η παραλαβή των υπολοίπων Rafale να είναι στην συμφωνημένη χρονική στιγμή λόγω των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας και των αναγκαίων αναχαιτίσεων στο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνεται ακόμη ότι τα Rafale βάζουν την Πολεμική Αεροπορία στη νέα εποχή και για έναν άλλο λόγο: Θα εισάγουν νέα τεχνολογικά δεδομένα τα οποία επηρεάζουν τον σχεδιασμό, υποστήριξη και υλοποίηση των επιχειρήσεων και φθάνουν μέχρι και τη διαφοροποίηση της εκπαίδευσης ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού.

Μπορούν να αλλάξουν ή να δημιουργήσουν νέες νοοτροπίες στους «ικάρους». Μπορούν να βάλουν δηλαδή τα θεμέλια για την Πολεμική Αεροπορία του 22ου αιώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ