ΗΠΑ

ΗΠΑ για υπόθεση Ναβάλνι: Διορία ένα 10ημερο για να "λύσει" τη σιωπή της η Ρωσία

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ρωσία να δώσει απαντήσεις εντός δέκα ημερών, αναφορικά με την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, μαζί με 44 κράτη στο πλαίσιο του Συνεδρίου για τα Χημικά Όπλα (CWC), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τρίτη (05/10).

«Σήμερα στην Χάγη, οι ΗΠΑ και 44 ακόμα κράτη κατέθεσαν ερωτήσεις στην Ρωσική Ομοσπονδία σχετικά με την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι σε ρωσικό έδαφος, τον περασμένο χρόνο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το CWC ζητά από την Ρωσία να δώσει τις απαντήσεις της εντός δέκα ημερών».

«Οι ΗΠΑ καλούν την Ρωσία να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με τις υποχρεώσεις της και να ξεκαθαρίσει στην διεθνή κοινότητα τι έχει κάνει και τι κάνει για να εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το ρωσικό έδαφος», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο, ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Μόσχα από το Βερολίνο αφού έλαβε ιατρική περίθαλψη μετά από υποτιθέμενη δηλητηρίαση.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη κατά την άφιξή του και παραπέμφθηκε σε δικαστήριο, το οποίο στις αρχές Φεβρουαρίου ακύρωσε την ανασταλτική ποινή του στην υπόθεση απάτης Yves Rocher του 2014 λόγω πολλαπλών παραβιάσεων των όρων αναστολής και την αντικατέστησε με θητεία 3,5 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ