ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Ο άνθρωπος που επέζησε από την 11η Σεπτεμβρίου αλλά πέθανε από κορονοϊό

Ο άνδρας, 78 ετών, πέθανε πριν λίγες μέρες στο Delray Beach της Φλόριντα.

Ο ίδιος άνηκε στους πρώτους 138 ανθρώπους στο Palm Beach County που πέθαναν από τον ιό.

Η ιστορική φωτογραφία

Ο Στέφεν Κούπερ «πρωταγωνίστησε» στην εικονική φωτογραφία που δείχνει ανθρώπους να τρέχουν να γλιτώσουν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου την ώρα που πίσω τους επικρατούσε το χάος.

Η εικόνα δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες σε όλο τον κόσμο και ενώ σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο προς τη μνήμη των θυμάτων της 9/11 στη Νέα Υόρκη.

Η φωτογραφία: Ο Κούπερ είναι ο άνδρας στα αριστερά με τον φάκελο στο χέρι

Η Τζάνετ Ράσις, συνεργάτης του Κούπερ για 33 χρόνια, είχε πει για την φωτογραφία: «Ο Κούπερ δεν ήξερε καν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε. Έψαχνε κάτι στο περιοδικό Time μια μέρα και ξαφνικά είδε τον εαυτό του και αναφώνησε: «Ω θεέ μου. Είμαι εγώ»;

Σημειώνεται πως όταν έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, ο Κούπερ είχε συναντηθεί με έναν φίλο του σε καφετέρια της περιοχής προκειμένου να μιλήσουν για δουλειά. Ωστόσο ο καφές τους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς εκείνη την ώρα συνέβη μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Εν τέλει 19 χρόνια αργότερα, ο Κούπερ έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό στα 78χρονια του στο Ιατρικό Κέντρο Delray.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στη Νέα Υόρκη, γεννήθηκε στο Μπρονξ , και στρατολογήθηκε στο Βιετνάμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ