Ιντλίμπ
ΗΠΑ

Αμερικανική βοήθεια στη Τουρκία μόνο σε επίπεδο πληροφοριών και υλικού

“Εργαζόμαστε για τρόπους υποστήριξης των Τούρκων, και αυτό ΔΕΝ θα περιλαμβάνει στρατιωτικές κινήσεις από αμερικανικές μονάδες”, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • “Ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και κύριος εταίρος στρατιωτικών αγορών, έχουμε διάφορες σχέσεις ανταλλαγής πληροφοριών και εξοπλισμού με τους Τούρκους. Εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε επειγόντως τώρα για να τους βοηθήσουμε», είπε ο αξιωματούχος.

Είναι φανερό από την παραπάνω δήλωση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έλαβε αρνητική απάντηση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο αίτημα του για στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, στον πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία στη Συρία.

Σύμφωνα με άλλες πηγές:

Οι εκκλήσεις για επιθετική στρατιωτική δράση της Αμερικής για την ενίσχυση της συμμάχου της στο ΝΑΤΟ πιθανόν να πέσουν σε ώτα μη ακουόντων, καθώς ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο εξακολουθούν να αναζητούν οριστική έξοδο από την κρίση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι νομίζουν ότι θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και τα πολεμικά τους πλοία θα κυριαρχούν στην Α. Μεσόγειο αλλά θα δοκιμάσουν μεγάλη έκπληξη

Ισραηλινή εφημερίδα αποκαλύπτει το πυρηνικό σχέδιο του Ερντογάν το οποίο δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί