traymatias-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις

Πόλεμος Ουκρανία: Παίρνει σάρκα και οστά η ρωσική εαρινή επίθεση - Πού ξεκίνησε ήδη

Μάχες υψηλού προφίλ διεξάγονται αυτήν την στιγμή σε σχεδόν ολόκληρο τον ουκρανικό στρατιωτικό χάρτη, με την ρωσική εαρινή επίθεση να παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά.

Οι Εξελίξεις Σήμερα

Στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ και συγκεκριμένα δυτικά της ουκρανικής πόλης, ο ρωσικός στρατός λέγεται πως έχει καταφέρει να φέρει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο τμήμα του οικισμού Ραζίν (Razin).

Βόρεια του Ποκρόβσκ, οι μάχες για το Νοβοτορέτσκογιε και την Φιοντόροβκα συνεχίζονται κανονικά. Ο ρωσικός στρατός εξαπολύει εφόδους και στην κατεύθυνση του χωριού Βλαντιμίροβκα. Νότια, μάχες λαμβάνουν χώρα στα βορειοανατολικά περίχωρα της Νικολάεβκα.

Τέλος, σημειώνεται αργή αλλά σταθερή προέλαση των ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος του βορειοανατολικού άξονα του Ποκρόβσκ, κοντά σε δρόμους που συνδέουν την πόλη του Ποκρόβσκ και με την Κονσταντίνοβκα.

Στην κατεύθυνση της κεντροανατολικής ουκρανικής περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ, οι ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας συνεχίζουν να επιτίθονται στην Νοβοπάβλοβκα, όπως και σε άλλες τρεις περιοχές κατά μήκος των συνόρων Ντνιπροπετρόφσκ με Ντονιέτσκ.

Η κατεύθυνση της Ζαπορίζια φιλοξενεί για ακόμη μία ημέρα πολύ σφοδρές εχθροπραξίες, υποδεικνύοντας πως το Κρεμλίνο δίνει μεγάλη βάση σε αυτήν την περιοχή της Ουκρανίας. Οι Ρώσοι προελαύνουν στο κέντρο του Καμένσκογιε, όπως σας είχαμε ενημερώσει και εχθές.

Αιματηρές συγκρούσεις εκτυλίσσονται και στο βόρειο τμήμα του Στσερμπάκι, ενώ οι Ρώσοι στρατιώτες λέγεται πως έχουν καταφέρει να εκδιώξουν σχεδόν όλους τους Ουκρανούς από τα νότια περίχωρα της Νοβοαντρέγιεβκα και τα νοτιοδυτικά περίχωρα της Νοβοντανίλοβκα.

Οι μάχες στο ανατολικό τμήμα της Μάλαγια Τοκμάτσκα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Στην κατεύθυνση του ουκρανικού Σούμι και του ρωσικού Κουρσκ, οι ουκρανικές ενισχύσεις που έφτασαν εκεί πριν λίγες ημέρες συνεχίζουν να εξαπολύουν αντεπιθέσεις σχεδόν καθημερινά. Μόνο εχθές το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε πως απέκρουσε με επιτυχία 11 αντεπιθέσεις από το εχθρικό στρατόπεδο.

Παράλληλα, στην κατεύθυνση του Τσάσοφ Γιαρ ρωσικές μονάδες κατέλαβαν τον έλεγχο πολυώροφων κτηρίων στην περιοχή Σεβτσένκο της εν λόγω ουκρανικής πόλης. Έξω από το Τσάσοφ Γιαρ, Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν στα χωριά Νικολάεβκα και Κράσνογιε.

Τέλος, Ουκρανοί και Ρώσοι εξακολουθούν να μάχονται για τον έλεγχο της πόλης του Κουπιάνσκ, της πόλης Λιμάν και στην κατεύθυνση του οικισμού Νοβοσελόβσκι. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...