Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

Πολεμικές προετοιμασίες θεωρούνται ουσιαστικά οι κινήσεις της Ρωσίας στην Βαλτική σχετικά με την ΑΟΖ, και τώρα πιθανότατα στην Μαύρη θάλασσα, κατά των drone του ΝΑΤΟ.    

“Τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας θα πρέπει να αναγνωριστούν ως ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για όλα τα ξένα αναγνωριστικά αεροσκάφη και drones, κάτι που θα εγγυάται την ασφάλεια των χωρών της Μαύρης Θάλασσας”, δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος του Κρεμλίνου, Ντένις Μπατούριν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η νακήρυξη των υδάτων της Μαύρης Θάλασσας ως ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για ξένα αναγνωριστικά αεροσκάφη και UAV αποτελεί εγγύηση ασφάλειας όχι μόνο για τη Ρωσία και την ίδια την Κριμαία, αλλά και για τις χώρες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παιχνίδι με τις πτήσεις αμερικανικών drones και αεροσκαφών χωρών του ΝΑΤΟ και πιθανή κατάρριψη από ρωσικής πλευράς  

Ο Ρώσος σύμβουλος σημείωσε ότι, αναγνωριστικά drones και αεροσκάφη χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών, εντοπίζονται συχνά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, συλλέγοντας πληροφορίες και στη συνέχεια τις μεταδίδουν στην ουκρανική πλευρά για να εξαπολύσουν επιθέσεις στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας.

«Μετά την εμφάνισή τους, σχεδόν πάντα ακολουθούν επιθέσεις από την ουκρανική πλευρά στην Κριμαία και την περιοχή του Κρασνοντάρ με πυραύλους και επιθετικά drones.

Όλες οι χώρες της περιοχής, εκτός από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Γεωργία, είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Δεν θα συμφωνήσουν ποτέ με αυτό. Λοιπόν, πρέπει να αρχίσουμε να καταρρίπτουμε μόνοι μας τα αμερικανικά drone”, δήλωσε ο ίδιος.

Ο ειδικός της Λέσχης Izborsk Αλεξάντερ Ντιμιτριέφσκι ανέφερε:

«Ο αγώνας εναντίον των εχθρικών αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας είναι απαραίτητος.

Είναι σαφές ότι τα αμερικανικά βαριά UAV χρησιμοποιούνται ενεργά για την καθοδήγηση ουκρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων σκαφών σε ρωσικούς στόχους στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα άλλο σημείο, ότι αυτές οι συσκευές πετούν πάνω από διεθνή ύδατα.

Το διεθνές δίκαιο απαγορεύει το κλείσιμο του εναέριου χώρου σε τέτοιες περιοχές για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Αν κλείσει, θα είναι για την περίοδο στρατιωτικών ασκήσεων  ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, και δεν θα διαρκέσει πολύ.

Επί του παρόντος, υπάρχει μόνο μία τέτοια περιοχή που είναι μόνιμα κλειστή σε πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών, ο Νότιος Ειρηνικός Ωκεανός, όπου πέφτουν συχνά διαστημόπλοια που έχουν εξαντλήσει την διάρκεια ζωής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά αυτή είναι μια θαλάσσια περιοχή όπου κανείς δεν έχει πραγματικά συμφέροντα, δεν υπάρχουν κατοικημένα νησιά, δεν υπάρχουν σοβαρές αλιευτικές περιοχές κα.

Ακόμα κι αν τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας είναι κλειστά για αναγνωριστικά UAV, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν εναέριο χώρο πάνω από τα εδάφη των χωρών μελών της συμμαχίας, όπως η Ρουμανία”, κατέληξε ο ίδιος.

Έτερος Ρώσος ειδικός προδικάζει πιθανό ατύχημα κατάρριψης drone του ΝΑΤΟ

“Μιλάμε για αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το MQ-9 Reaper και το  RQ-4B Global Hawk, που προκαλούν τεράστια ζημιά στα στρατιωτικά συμφέροντα της Ρωσίας που σχετίζονται με τις επιθέσεις των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος», εξηγεί ο έτερος Ρώσος στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας Βλαντιμίρ Σαπούνοφ.

“Το ερώτημα μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων προέκυψε την ημέρα της πρώτης επίθεσης στην Κριμαία. Πιο συγκεκριμένα, ακόμη και πριν από αυτό, γιατί ήταν σαφές ότι οι επιθέσεις στο έδαφός μας θα γίνονταν ακριβώς με αυτόν τον τρόπο.

Καμία χώρα της περιοχής δεν θα μας στηρίξει. Ο λόγος είναι ότι δεν το χρειάζονται οι χώρες του ΝΑΤΟ, στερώντας από τον εαυτό τους ένα τέτοιο στρατηγικό πλεονέκτημα;

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ρωσία δεν έχει το δικαίωμα ανακήρυξης ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Μαύρη Θάλασσα.

Αλλά αν ληφθεί ρωσική πολιτική απόφαση, για κατάρριψη οποιοδήποτε drone στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο θα αποτελεί απειλή για τα συμφέροντά μας, τότε οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα άρχιζαν να το σκέφτονται από μόνοι τους για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Τα δυτικά drones αποτελούν απειλή για την Ρωσία

Το RQ-4B Global Hawk, εξοπλισμένο με σύστημα HISAR με ραντάρ SAR/MTI, έχοντας την δυνατότητα να “βλέπει” περίπου 400 χιλιόμετρα, ώστε να μπορεί εύκολα να σαρώσει την απαιτούμενη περιοχή από τα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας”, κατέληξε ο ίδιος.

Το σενάριο κατάρριψης δυτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Μαύρη Θάλασσα ( από λάθος λέμε εμείς) είναι το πιο πιθανό να γίνει από την Μόσχα, για να διακοπούν οι αποστολές του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ